Τους πολιούχους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ τίμησαν οι Ταξιάρχες

Πιστοί κάθε ηλικίας από το χωριό και γενικότερα τους Πελινναίους συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ σύμφωνα με τις Αγίες Γραφές είναι οι δυο φωτεινότατοι οφθαλμοί του Θεού με τους οποίους βλέπει και φωτίζει όλο τον ορατό και αόρατο κόσμο.

Αυτούς τους δυο κραταιότατες χείρες του Θεού γιορτάζει η Εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου.

Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη κλήρος και λαός συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Σύναξης των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Το απόγευμα της Τετάρτης στον πανηγυρίζονταν Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ Ταξιαρχών του Δήμου Φαρκαδόνας τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Πλήθος πιστών επισκέφτηκε το Βυζαντινό Ναό για να προσκυνήσει και να παραστεί στις εκδηλώσεις.

Λίγο μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε η προσφορά παραδοσιακής φιλοξενίας ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσίαση χορών από τα χορευτικά τμήματα του χωριού και των Πελινναίων ευρύτερα υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου . Σοφίας Μόρφου

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν  και ολοκληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη το πρωί  με την τέλεση Θειας Λειτουργίας μετά Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.