Τρέχουν να καταπολεμήσουν έγκαιρα τα κουνούπια

Ο αυξανόμενος αριθμός των κουνουπιών θέτει σε εγρήγορση τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές της άνοιξης οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για την εμφάνιση κουνουπιών, τόσο στην πόλη, όσο και στην περιφέρεια του νομού.

Τα παράπονα που καταγράφονται τόσο εντός της πόλης, όσο και εκτός, στα χωριά του νομού είναι αρκετά, γεγονός που θέτουν σε εγρήγορση την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως επίσης και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Βέβαια οι πολίτες ανησυχούν μετά τα περιστατικά που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο και σχετιζόταν με τις επιπλοκές που είχαν προκαλέσει τα τσιμπήματα κουνουπιών σε πολίτες.

Ως προς αυτό το γεγονός και όπως προαναφέρθηκε οι αρμόδιες Υπηρεσίες ξεκινούν άμεσα τις πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανακοινώθηκε η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τους Δήμους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος σε περιοχές που εμφανίζουν αυξημένο αριθμό εντόμων, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αντιμετωπιστούν η όχληση και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν οι μεγάλοι πληθυσμοί κουνουπιών.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων, του οικοσυστήματος, των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος, σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υ.Π.Α.Τ θα εφαρμοστούν από εδάφους από τα κατάλληλα συνεργεία με τη χρήση σύγχρονων εκνεφωτών κοντά στις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.