Τρία χωριά η Οιχαλία, η Κρήνη και το Αχλαδοχώρι σήκωσαν την Παναγία στις πλάτες τους

Με τιμές και θρησκευτική ευλάβεια μεταφέρθηκε το πρωί της Λαμπροδευτέρας από την Οιχαλία στο Αχλαδοχώρι η Αγία Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας.
Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση η Εικόνα ανευρέθη από κυνηγούς των δυο χωριών. Οι ευσεβείς κυνηγοί, που είχαν την ευλογία να εντοπίσουν την Εικόνα αποφάσισαν να φιλοξενούν την εικόνα στα δυο χωριά, 8 περίπου μήνες στην Οιχαλία και 4 περίπου μήνες στο Αχλαδοχώρι.
Μετά την 8μηνη παραμονή της Εικόνας στην Οιχαλία και συγκεκριμένα στο Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, σήμερα το πρωί κλήρος και λαός αποχαιρέτισαν την Παναγία με την προσμονή της νέας έλευσης τον ερχόμενο Αύγουστο.
Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η παράκληση προς τη Υπεραγία Θεοτόκο ενώ αργότερα κλήρος και λαός, πλήθος φορέων της περιοχής και του Δήμου Φαρκαδόνας με πομπή, ξεκίνησαν για την παράδοση της Εικόνας. Οι πιστοί μετέφεραν, όπως αρμόζει από την θρησκευτική παράδοση την Εικόνα στους ώμους, όπως έπραξαν οι κυνηγοί των δυο χωριών κατά τον εντοπισμό της Παναγίας.
Πρώτος σταθμός για την Εικόνα το χωριό της Κρήνης όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της, την υποδέχτηκαν με κάθε τιμή. Η Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων της Κρήνης, όπου τελέστηκε Δέηση και ακολούθησε προσκύνημα.
Αργά το μεσημέρι η Εικόνα πήρε το δρόμο για το Αχλαδοχώρι για να φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς της Εικόνας ιερείς και πιστοί έψαλλαν Αναστάσιμα Τροπάρια και ύμνους αφιερωμένους στην Θεομήτωρ, οι γυναίκες της Οιχαλία τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία, ενώ στο Αχλαδοχώρι οι γονείς εναπόθεσαν τα μικρά παιδιά στο έδαφος για να περάσει η εικόνα από πάνω τους παίρνοντας με αυτό τον τρόπο την χάρη και την ευλογία της Παναγιάς.
Οι πιστοί των τριών διαμερισμάτων αλλά και οι επισκέπτες από διάφορες περιοχές ζήτησαν βοήθεια, υγεία, και εκπλήρωση των ταμάτων τους.
Και η Παναγία το έχει αποδείξει δεκάδες χρόνια τώρα, ότι ακούει τις προσευχές και τις δεήσεις των κατοίκων των τριών χωριών και των επισκεπτών, μιας κι έχουν καταγραφεί δεκάδες θαυμάτων.
Καταλήγοντας αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η Εικόνα της Παναγίας θα φιλοξενηθεί στο Αχλαδοχώρι μέχρι και τις 14 Αυγούστου.