Τρία χωριά σήκωσαν στις πλάτες τους, την Εικόνα της Παναγίας

Τηρήθηκε το έθιμο και το φετινό Πάσχα στα χωριά της Οιχαλίας, της Κρήνης και του Αχλαδοχωρίου

Πλήθος πιστών συμμετείχε και το φετινό Πάσχα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μεταφοράς της Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας. Για μια ακόμη χρονιά η Αγία Εικόνα διήλθε από χωριά του Δήμου, προσφέροντας ευλογία και ευχή της Παναγίας.

Οι εκδηλώσεις μεταφοράς της Εικόνας ξεκίνησαν την Δευτέρα του Πάσχα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, θρησκευτικό σημείο που φιλοξενείται η Εικόνα για χρονικό διάστημα 8 περίπου μηνών. Μετά την ολοκλήρωση της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού π. Ευάγγελος, συνόδευσε την Εικόνα, η οποία μεταφερόταν στις πλάτες των πιστών μέχρι και την Κρήνη. Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Οιχαλία, ο κόσμος δεν άφησε την Εικόνα από τις πλάτες του, ζητώντας την ευλογία της.

Νωρίς το μεσημέρι η Εικόνα αφίχθη στην είσοδο της Κρήνης, όπου ο νέος εφημέριος π. Δημήτριος την μετέφερε στις πλάτες του, εντός του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων. Τελέστηκε Δέηση ενώ στην συνέχεια υπήρξε ασπασμός από το πλήθος πιστών.

Η Εικόνα έλαβε το δρόμο για το Αχλαδοχώρι όπου οι πιστοί υποδέχτηκαν την Παναγία με κάθε μεγαλοπρέπεια στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας.

Εκεί η Εικόνα θα παραμείνει μέχρι την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όπου θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή της επιστροφής στην Οιχαλία.