Τριάντα μαθητές της Φαρκαδόνας στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας

Το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της διδακτικής χρονιάς 2017-2018 το μήνα Μάιο.

Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις γονέων που εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων αδυνατούν να ανταποκριθούν στα βάρη των φροντιστηρίων.

Πολλοί γονείς, αν και τα παιδιά τους φοιτούν ακόμη στο γυμνάσιο και κρίνεται αναγκαία η υποστήριξη σε διάφορα μαθήματα, πονοκεφαλιάζουν στον ενδεχόμενο της υποστήριξης. Αγχώνονται μιας και τα έσοδα είναι δυσβάστακτα στις περιπτώσεις ανέργων και χαμηλόμισθων.

Το υπουργείο Παιδείας αντιλαμβανόμενο προβλήματα και ανάγκες επαναφέρει για μια ακόμη χρονιά το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας στο γυμνάσιο.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα προώθησε τις ενέργειες για την δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια του νομού.

Έτσι τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν στο σύνολο του νομού 5 Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ένα εκ των οποίων στην Φαρκαδόνα

Η ενισχυτική διδασκαλία θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση των κανονικών μαθημάτων και σε τμήματα που θα έχουν το λιγότερο 5 μαθητές.

Στην Φαρκαδόνα έχουν δηλώσει 30 περίπου μαθητές του γυμνασίου, αριθμός αμετάβλητος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως υπογραμμίζει η διεύθυνση του σχολείου σε περίπτωση που υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον από γονείς, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις και θα εντάσσονται στο πρόγραμμα και νέοι μαθητές.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν τα μαθήματα και συγκεκριμένα:

Για την Α’ τάξη προβλέπεται να λειτουργήσουν τμήματα στα μαθήματα των: Μαθηματικών 4 ώρες, Αρχαίων Ελληνικών 2 ώρες, Νεοελληνικής Γλώσσας 3 ώρες και Φυσική 1 ώρα εβδομαδιαίως. Για την Β΄ τάξη προβλέπεται διδασκαλία στα μαθήματα των: Μαθηματικών 4 ώρες, Αρχαίων Ελληνικών 3 ώρες, Νεοελληνικής Γλώσσας 2 ώρες, Φυσικής 2 ώρες και Χημείας 1 ώρα εβδομαδιαίως. Για την Γ΄ τάξη προβλέπεται διδασκαλία στα μαθήματα των: Μαθηματικών 4 ώρες, Αρχαίων Ελληνικών 3 ώρες, Νεοελληνικής Γλώσσας 2 ώρες, Φυσικής 2 ώρες και Χημείας 1 ώρα εβδομαδιαίως.

Το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της διδακτικής χρονιάς 2017-2018 το μήνα Μάιο.