«Βάλθηκε να αυξήσει την επισκεψιμότητα του ΚΡΗΝΗ LIVE ο Δήμος Φαρκαδόνας»

Οι συνδημότες πλέον δεν θα περιμένουν παιδιά και εγγόνια να τους «βάζουν» στο «KPHNH LIVE» θα μπαίνουν μόνοι τους

Μέχρι σήμερα υπήρχαν συνδημότες μας που ενώ πάσχιζαν να μπουν, να διαβάσουν και ενημερωθούν από την ιστοσελίδα μας, δεν μπορούσαν μιας και οι γνώσεις τους γύρω από τις νέες τεχνολογίες και την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν άκρως περιορισμένες.

Αποτέλεσμα να περιμένουν υπομονετικά την στιγμή που θα ερχόταν σπίτι παιδιά, εγγόνια και φιλικά τους πρόσωπα, που γνωρίζουν από τις νέες τεχνολογίες για να εισέλθουν στο διαδίκτυο με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για να ενημερωθούν για τοπικές ειδήσεις του «ΚΡΗΝΗ LIVE».

Πως; Με τη δράση που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ο Δήμος Φαρκαδόνας και αφορά στην εκμάθηση – διαχείριση ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα άνω των 55 ετών.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας προτίθεται να υλοποιήσει τη δράση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας «CSI Institute» και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρίας «Όλοι μαζί μπορούμε», με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε., «Εκμάθηση διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών», που απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 55 ετών.

Η δράση θα χωρίζεται σε κύκλους μαθημάτων ανά εκπαιδευτική σειρά με διαφορετικούς συμμετέχοντες ανά κύκλο εκμάθησης. Ο εκπαιδευτικός κύκλος θα είναι μηνιαίος και θα περιλαμβάνει 2 δίωρα την εβδομάδα, απογευματινές ώρες. Ο χώρος διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι το εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Για την διδασκαλία των συμμετεχόντων θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής δράσης θα απονέμονται Βεβαιώσεις Σπουδών για τα άτομα που συμμετείχαν στην εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται στο Δήμο Φαρκαδόνας, στο Τμήμα Προγραμματισμού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Καταστήματος για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα εκμάθησης.

Για τους σκοπούς της δράσης καλούνται να προσέρχονται στο Δήμο Φαρκαδόνας (στο Τμήμα Προγραμματισμού) και απόφοιτοι τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα των Τ.Π.Ε. (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προσφορά εθελοντικής διδασκαλίας.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι συνεργαζόμενοι φορείς με τη δράση αυτή στοχεύουν στο να προάγουν τις αξίες της γνώσης και του εθελοντισμού.