Βγήκαν στα χωράφια οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές των σιτηρών

Στα σιτοχώραφα των χωριών της Φαρκαδόνας βγήκαν την τελευταία εβδομάδα οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι αγρότες προσπαθούν να συλλέξουν τη σοδειά με την ελπίδα να είναι όσο το δυνατό καλύτερη και καρποφόρα.
Ιούνιος ο μήνας του θερισμού και οι αγρότες ξεκίνησαν το θέρισμα των χωραφιών με σιτηρά.
Την φετινή χρονιά οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών πλην εκείνων που υπέστησαν ζημιές από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και τις πλημμύρες.
Το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών αποδίδουν μεγάλες σοδειές στα σιτηρά που αγγίζουν ακόμη και τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Ειδικά τα χωράφια που το έδαφος τους είναι αρκετά δυνατό και καλά λιπασμένο, τόσο η ποιότητα, όσο και η ποσότητα είναι άριστες.
Aπό τα μέχρι στιγμής δείγματα οι σοδειές κινούνται σε υψηλά ποσοστά ικανοποιώντας τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.
Το θέρισμα αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και να ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Ωστόσο στην παρούσα φάση σύμφωνα με τους παραγωγούς η προσοχή στρέφεται στα επίπεδα που θα κυμανθούν. Ευελπιστούν να αγγίξουν τα 0,17 λεπτά του ευρώ ανά κιλό, ίσως και παραπάνω προκειμένου να ανταποκριθούν στα καλλιεργητικά έξοδα και να αποκομίσουν κι έστω ένα μικρό κέρδος.
Σε διαφορετική περίπτωση κάτω των 0,17 λεπτών του ευρώ ανά στρέμμα η χρονιά θα είναι ζημιογόνα για τους παραγωγούς και την μετέπειτα πορεία τους.