Οι Βλάχοι της περιφέρειας Φαρκαδόνας θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Αντάμωμα της Λάρισας

Χορευτικά του Συλλόγου θα εμφανιστούν στις εκδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής

Είναι ίσως το μεγαλύτερο αντάμωμα που έχει διοργανωθεί ποτέ. Συνολικά 60 σύλλογοι, 2000 χορευτές θα βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας συμμετέχοντας στις τριήμερες εκδηλώσεις του 33ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Βλάχων που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου από το Κηποθέατρο Αλκαζάρ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 του μηνός στην πλατεία Ελευθερίας με τον Μεγάλο χορό, «Κόρλου Μάρι».

Στις φετινές εκδηλώσεις θα υπάρχει και τοπικό χρώμα καθώς θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο Βλαχόφωνος Σύλλογος Φαρκαδόνας και Περιχώρων.

Στις 7 του απογεύματος του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας μέλη των χορευτικών του Συλλογου της Φαρκαδόνας θα παρουσιάσουν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα το οποίο έχει επιμεληθεί ο χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλης Γαλάνης. Μαζί με τον τοπικό Σύλλογο θα παρουσιαστούν και τα τμήματα της Καρίτσας Πιερίας “Ο Όλυμπος” καθώς επίσης και του Συλλόγου “Άγιος Σπυρίδωνας” Πιερίας.

Την αμέσως επόμενη ημέρα στις 10:30 το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος της Φαρκαδόνας θα συμμετέχει στο μεγάλο χορό που θα πραγματοποιηθεί στο Φρούριο της Λάρισας.

“Για την περιοχή μας είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση γιατί εκτός από το πολιτιστικό στοιχείο το οποίο έχει μέσα, παίζει μεγάλο ρόλο τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για την ευρύτερη Ελλάδα. Η περιοχή μας είχε πάντα πολλούς βλαχόφωνους Έλληνες με την ιστορική τους διαδρομή στην πόλη.”, αναφέρουν μέλη του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων.

Το αντάμωμα των βλάχων θα μεταδοθεί  ζωντανά  από τηλεοπτικά κανάλια της Θράκης της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Το ΚΡΗΝΗ LIVE θα βρεθεί από νωρίς το Σάββατο στη Λάρισα  για να καλύψει με 3 κάμερες και 3 φωτορεπόρτερ το πανελλήνιο αντάμωμα