Βομβαρδίζονται τα σύννεφα για να αποφευχθούν χαλαζοπτώσεις

Ειδικά αεροπλάνα από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα πραγματοποιούν ειδικές πτήσεις στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας και της Θεσσαλίας ευρύτερα, χτυπώντας τα μαύρα σύννεφα

Φθινοπωρινό το σκηνικό που διαμορφώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, στο σύνολο του νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας.

Κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν το σύνολο των χωριών της περιοχής μας, προκαλώντας την αγωνία των αγροτών για ενδεχόμενες χαλαζοπτώσεις.

Από αργά το βράδυ του Σαββάτου αλλά και το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν οι ειδικές πτήσεις αεροσκαφών εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού για τις αγροτικές καλλιέργειες, το χαλάζι. Βομβαρδίζουν και διαλύουν με ιωδιούχο άργυρο τα μαύρα σύννεφα που με το χαλάζι που μεταφέρουν απειλούν με ολική καταστροφή καλλιέργειες στους κάμπους της περιοχής μας και της Θεσσαλίας.

Τα αεροσκάφη που χτυπούν τα χαλαζοφόρα νέφη προσφέρουν ομπρέλα προστασίας σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως σιτηρών, βαμβακιού και οπωροφόρων δέντρων.

Το πρόγραμμα εκτελείται από τον ΕΛΓΑ και εφαρμόζεται τακτικά, ειδικά, όταν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.