Βραβείο και έπαινος για δυο μαθητές του ΓΕΛ Οιχαλίας

Στον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης διακρίθηκαν με τα έργα τους ο Παθέκας Κωνσταντίνος και η Κιάκου Ειρήνη

Οι διακρίσεις των μαθητών σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας συνεχίζονται και σκορπούν ικανοποίηση στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας, καθώς επίσης και στους απλούς πολίτες που καμαρώνουν τις επιτυχίες των παιδιών μας.

Μαθητές του γενικού λυκείου Οιχαλίας συμμετείχαν τον περασμένο χειμώνα με έργα τους στον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης.

Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα της Unesco και δικαίωμα είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των ελληνικών σχολείων Β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Η συμμετοχή λάμβανε χώρα με ένα μόνο έργο (διήγημα ή ποίημα). Το θέμα ήταν ελεύθερο.

Ανάμεσα στους διακριθέντες ήταν και δύο μαθητές της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Οιχαλίας, ο Παθέκας Κωνσταντίνος, που πήρε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Ποίηση» (είδος κοινωνικό) με το ποίημα «Αποτρόπαιο πρωτόλειο ανίδεων εριφίων» και η Κιάκου Ειρήνη, η οποία πήρε τον 3ο τιμητικό έπαινο στην ίδια κατηγορία με το ποίημα «Πίσω από ένα όνομα».

Οι δυο μαθητές με τα έργα τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα βλέμματα των κριτών, να συγκινήσουν και στην συνέχεια να λάβουν την διάκριση.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης.

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Οιχαλίας κ. Καγιούλης Δημήτριος και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους παραπάνω μαθητές που είχαν το θάρρος να συναγωνισθούν, να δοκιμασθούν, να κριθούν και να υποβληθούν σε δημόσια έκθεση των απόψεων και του συναισθηματικού τους κόσμου. Εύχονται στα παιδιά να μη σταματήσουν να καλλιεργούν τη φαντασία τους και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τους πόθους και τις απόψεις τους.