Χαμηλότερες οι τιμές τη φετινή χρονιά σε αρνιά και κατσίκια

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης προτρέπει τους τρικαλινούς καταναλωτές να επωφεληθούν των καλών τιμών και των άριστων προϊόντων

Στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι θα κυμανθεί το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού. Αυτό υποστηρίζεται βάσει των ελέγχων που διεξάγουν οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές του νομού ενόψει τις εορταστικής περιόδου.

Στα πλαίσια των εντατικών έλεγχων που διενεργούνται στην τοπική αγορά ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων αναφέρει πως το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζίου θα κυμανθεί στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης προτρέπει τους τρικαλινούς καταναλωτές να επωφεληθούν των καλών τιμών και των άριστων προϊόντων που διαθέτει η τοπική αγορά και να ενισχύσουν την τοπική στηρίζοντας τους ντόπιους επαγγελματίες και παραγωγούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους διαρκείς ελέγχους και την έρευνα των αρμόδιων υπαλλήλων της Π.Ε.Τ., στην τρικαλινή αγορά διαπιστώνεται ότι οι τιμές του «πασχαλινού καλαθιού» εμφανίζονται συγκρατημένες ή με ελαφρά πτωτικές τάσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΠΕΤ οι τιμές φέτος διαμορφώνονται στο αρνί εγχώριο και εισαγωγής από 5,30 – 8,00 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι διαμορφωνόταν από 5,49 ευρώ έως 8,30 το κιλό, στο κατσίκι εγχώριο και εισαγωγής 5,89 ευρώ έως 9,00 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι ξεκινούσαν από 6,49 έως 9,00 ευρώ το κιλό. Στα έντερα εγχώρια οι τιμές ανέρχονται από 3,00 – 5,50 ευρώ το κιλό και στις συκωταριές από 5,39 – 7,80 το κιλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω τιμές είναι ενδεικτικές,  διαμορφώνονται ανάλογα με τη ζήτηση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και πιθανόν να παρατηρηθούν διαφοροποιήσεις.