Ξεδιπλώνει τους πολιτιστικούς στόχους ο «Αμφίων» Φαρκαδόνας

Μετά την περσινή, επιτυχημένη πορεία σε πολιτιστικές και παραδοσιακές δράσεις, ο Σύλλογος έρχεται να διοργανώσει εκ νέου μαθήματα παραδοσιακής μουσικής και Ζωγραφικής, τόσο για παιδιά και εφήβους, όσο και για μεγαλύτερε ηλικίες πολιτών

Ο πολύπλευρος ρόλος του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων» συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά με την ίδια, αμείωτη ένταση των προηγούμενων ετών. Για μια ακόμη χρονιά η διοίκηση του Συλλόγου αναμένεται να ξεδιπλώσει τους στόχους της, θέτοντας σε πρώτη και βασική προτεραιότητα την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης μέσω της ανάπτυξης πολιτιστικών δράσεων.
Μετά την περσινή, επιτυχημένη πορεία σε πολιτιστικές και παραδοσιακές δράσεις, ο Σύλλογος έρχεται να διοργανώσει εκ νέου μαθήματα παραδοσιακής μουσικής, τόσο για παιδιά και εφήβους, όσο και για μεγαλύτερε ηλικίες πολιτών. Στόχος του Συλλόγου να μεταδώσει τις μουσικές γνώσεις σ’ ένα άκρως ευαίσθητο κομμάτι του πολιτισμού, αυτό της παραδοσιακής μουσικής, το οποίο κάποιοι προσπαθούν να το αλλοιώσουν.
Συγκεκριμένα τα μαθήματα θα παραδίδονται από τη μουσικό Δήμητρα Καλλιάρα κάθε Πέμπτη στις 7-8 το βράδυ. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και αφορούν άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποσκοπεί και στην ανάδειξη ταλέντων, που μπορούν να στηρίξουν την Τέχνη της παραδοσιακής μουσικής, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του τόπου μας.
Επίσης κάθε Σάββατο και για μια ακόμη χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα Ζωγραφικής, τόσο στο παιδικό τμήμα, όσο και για το τμήμα ενηλίκων. Τμήματα τα οποία την περασμένη χρονιά προσπάθησαν και κατάφεραν μέσω της διάθεσης και του ταλέντου τους να δημιουργήσουν μοναδικά έργα, τα οποία είχαν παρουσιαστεί και σε έκθεση που διοργανώθηκε στην Φαρκαδόνα από το Σύλλογο Αμφίων.