Ξεδιπλώθηκε η ιστορία του Πετρωτού μέσα από τις έρευνες του ιστοριοδίφη κ. Κώστα Σπανού

Την προσοχή των παρευρισκόμενων κέρδισε σήμερα το πρωί η ομιλία του ιστοριοδίφη και εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου, Κώστα Σπανού που συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πετρωτό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Στην δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος»  με ιστορικό και αρχαιολογικό περιεχόμενο παραβρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού που ενημερώθηκαν για την ιστορία και την λαογραφία του τόπου τους.

Με λόγο μεστό και με πλήθος στοιχείων που έχει συγκεντρώσει εδώ και χρόνια ο γνωστός Θεσσαλός ερευνητής, κ. Σπανός, παρουσίασε στους κατοίκους ένα ευρύ φάσμα, του αρχαιολογικού πλούτου από τα  1.000 μ.Χ. έως το 1571 μ.Χ.

Ο ομιλητής απευθυνόμενος στο κοινό επικέντρωσε την προσοχή του σε γεγονότα που σημάδευσαν το χωριό και την ευρύτερη περιοχή, στις ασχολίες των κατοίκων, στις μετακινήσεις του πληθυσμού και στις εισβολές των ξένων και στις συχνές συγκρούσεις με τους εγκατεστημένους ανά χρονική περίοδο πληθυσμούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εκκλησίες που κοσμούν το χωριό και η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ σημαντική αναφορά έγινε και για την ιστορία των όμορων περιοχών και χωριών του σημερινού Δήμου.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου με συναφές αντικείμενο θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον.