Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Φαρκαδόνας για δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους

Αυξάνονται δραματικά, χρόνια τώρα, οι πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Από το συγκεκριμένο σκηνικό που διαμορφώνεται πανελλαδικά, όπως τονίζει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κώστας Κοσμάς δεν θα μπορούσε να λείπει η περιοχή της Φαρκαδόνας, όπου μια συγκεκριμένη μερίδα πολιτών μένει ανασφάλιστη καθώς δεν μπορεί να είναι συνεπής στις καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία.

Για αυτή την μεγάλη μερίδα πολιτών, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο η Πολιτεία μερίμνησε, στηρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από την 1η Αυγούστου 2016 με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι δικαιούνται μηδενικής συμμετοχής στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Η βάση για τη διασφάλιση της μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική αγωγή είναι η διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας να προσέρχονται στο Δημαρχείο, επί της οδού Γ. Γεννηματά 1, κάθε Παρασκευή και ώρες 9:00 -13:00, για την υποβολή αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2433350052 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το έντυπο της αίτησης, οι κατηγορίες δικαιούχων και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά έγγραφα έχουν αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη www.farkadona.gr του Δήμου.