Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης των ΙΕΚ

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 οπότε και αναμένεται να καθοριστούν και οι εξετάσεις ανά ειδικότητα

Ανοιχτό μέχρι και την 5η Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται το σύστημα του ΕΟΠΠΕΠ για την ηλεκτρονική υποβολή συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων παλαιού και νέου τύπου Δημοσίων και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΠΕΠ είναι στη διάθεση των υποψηφίων από το πρωί της Πέμπτης. Η υποβολή των αιτήσεων διαφέρει σε σχέση με προηγούμενα έτη, ως προς την κατάθεση, μιας και παλιότερα υποβαλλόταν στις έδρες των ΙΕΚ.

Φέτος η υποβολή ξεκινά με την εγγραφή στο μητρώο ενώ συνεχίζεται με την κατάθεση της αίτησης, αφού προηγουμένως αποσταλούν μέσω e-mail και χρησιμοποιηθούν οι κωδικοί πρόσβασης των υποψηφίων.

Βασική προϋπόθεση η υποψήφιοι πριν την κατάθεση της αίτησης η λήψη παραβάλλων 50 ευρώ για κάθε μέρος εξέτασης θεωρητικού και πρακτικού από την Εθνική Τράπεζα με την προσκόμιση ΑΦΜ και ονοματεπώνυμου του υποψηφίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο περιοχής οι υποψήφιοι είναι αρκετοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κι αυτό γιατί ο τελευταίος διαγωνισμός σημειώθηκε προ ενάμιση περίπου έτους με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και πολλές συμμετοχές.

Αναφορικά με τις εξετάσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί ανά ειδικότητα, κάτι που αναμένεται προς τα μέσα Σεπτέμβρη.

Με την επιτυχή συμμετοχή στην διαδικασία οι υποψήφιοι πιστοποιούν τις γνώσεις τους, λαμβάνουν το πτυχίο της ειδικότητας και είναι έτοιμοι για την αγορά εργασίας.