Ξεκίνησαν και στην Φαρκαδόνα τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές γυμνασίου

Αρκετά νωρίς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ξεκίνησε τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές γυμνασίων της Φαρκαδόνας, του νομού και ευρύτερα της χώρας.

Η έναρξη του προγράμματος, που αποσκοπεί στην φροντιστηριακή ενίσχυση των μαθητών, ξεκίνησε την Τετάρτη και θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, μέχρι και την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους.

Στο γυμνάσιο της Φαρκαδόνας σ’ ένα από τα τέσσερα κέντρα που λειτουργούν σε επίπεδο νομού παρακολουθούν τα μαθήματα 50 περίπου μαθητές. Τα μαθήματα παραδίδονται μετά την ολοκλήρωση του καθημερινού, σχολικού κύκλου, έως και τις 5 το απόγευμα.

Στο γυμνάσιο Φαρκαδόνας οι μαθητές των τριών τάξεων παρακολουθούν τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Νέων Ελληνικών, των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας, τα οποία παραδίδονται από ωρομίσθιους ή αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Για την μετακίνηση των μαθητών συνδράμει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ενώ οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Φαρκαδόνας διανέμουν στους μαθητές σάντουιτς τις μεσημβρινές ώρες.

Σημειωτέον ότι μετά από αρκετά χρόνια το πρόγραμμα ξεκινά τόσο νωρίς καθώς την περασμένη χρονιά η έναρξη των μαθημάτων είχε ξεκινήσει στα μέσα της άνοιξης. Είχε διακοπεί τον Απρίλη για τις διακοπές του Πάσχα ενώ ο κύκλος του έκλεισε αρχές Μαΐου με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους. Ουσιαστικά την περσινή χρονιά τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διήρκησαν περίπου ένα μήνα.