Ξεκίνησε ανεπίσημα η κουβέντα στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές

Για το Δήμο Φαρκαδόνας πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες διαφαίνεται και ενδεχομένως να υπάρξει μια γυναικεία υποψηφιότητα

Ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών Αρχών για κάποιους θεωρείται μεγάλος μιας κι αυτές προγραμματίζονται να διεξαχθούν για τον Οκτώβριο του 2019.
Σχεδόν 17 μήνες πριν τις εκλογές οι προεκλογικές συζητήσεις άρχισαν να μονοπωλούν σε όλο το φάσμα του νομού, όπως και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.
Το πρώτο επίσημο βήμα ωστόσο έρχεται από το Δήμο Πύλης με την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας του γιατρού Θεόδωρου Χήρα που θα γίνει αύριο Σάββατο.
Κι αν η αρχή γίνεται από την Πύλη, ίσως μέσα στο καλοκαίρι υπάρξουν εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο, στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.
Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις συζητήσεις γύρω από την στήριξη δικών του υποψηφίων που θα διεκδικήσουν το Δήμο Φαρκαδόνας, όπως επίσης και τους υπόλοιπους Δήμους του νομού.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να «κλειδώσουν», έστω και ανεπίσημα, υποψήφιοι αλλά και να δοθούν κομματικά χρίσματα. Στο ΣΥΡΙΖΑ, το στάδιο αυτό, παρουσιάζει σημαντικό δείκτη δυσκολίας, αφού δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι παραμένει κυβέρνηση, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα πυρήνα ανθρώπων που να μπορούν να διεκδικήσουν με δυναμική, θέση δημοτικής αρχής.
Μοιραία, και όπως έχουν επισημάνει εδώ και καιρό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, οι συνεργασίες και το χρίσμα αναμένονται να ευοδώσουν με «πολυσυλλεκτικά» και όσο «γίνεται» προς την αριστερά αυτοδιοικητικά σχήματα.
Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και καθόλου δεδομένα.
Για το Δήμο Φαρκαδόνας πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες διαφαίνεται κι ενδεχομένως να υπάρξει μια γυναικεία υποψηφιότητα που θα ταράξει τα νερά του πεδινού δήμου της περιοχής.  Βέβαια για το Δήμο Φαρκαδόνας η γυναικείες υποψηφιότητες δεν είναι κάτι το άγνωστο καθώς κατά το παρελθόν και το ΚΚΕ είχε κατεβάσει γυναικείες υποψηφιότητες.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχώς βρίσκεται σε διάλογο, είναι η κρισιμότητα των σωστών επιλογών, σε ότι αφορά τόσο τα πολιτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, όσο και τη δυναμική εκλογής που για πολλούς όμως, αποτελεί κριτήριο με δευτερεύοντα ρόλο.
Αναφορικά με τους Δήμους Τρικκαίων και Καλαμπάκας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής θέση.