Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Η θερινή εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου

Αγορές σε εκπτωτικές τιμές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν από την Δευτέρα και για διάστημα σχεδόν δυο μηνών οι καταναλωτές στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων.

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Ωστόσο, πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων είναι να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Συνεπώς, για την προτεινόμενη από το νόμο πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του στα τοπικά καταστήματα και καλεί τους Τρικαλινούς να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο. Οι συνάδελφοι έμποροι αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρονται ελπίζοντας πως οι θερινές εκπτώσεις θα αποτελέσουν μία ανάσα, για τις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα με αφορμή την απερχόμενη έναρξη των θερινών εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων δεν παραλείπει να απευθύνει σειρά συστάσεων προς τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.