Ξεσήκωσαν τους πάντες και γιόρτασαν τις Απόκριες στο Πετρωτό

Με επιτυχία διοργανώθηκε το «Μπαγιώτικο Καρναβάλι» που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και ενθουσίασε κατοίκους και επισκέπτες

Γέμισε ασφυκτικά από κόσμο το χωριό του Πετρωτού, καθώς πλήθος κόσμου από τον οικισμό αλλά και από τα γύρο δημοτικά διαμερίσματα έσπευσαν το μεσημέρι της Κυριακής της Τυρινής για να απολαύσουν το «Μπαγιώτικο Καρναβάλι». Ένα καρναβάλι που διεξάγεται επί σειρά ετών και κλέβει δικαιολογημένα τις εντυπώσεις κατοίκων και επισκεπτών.

Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές παρέλασαν συνοδεία αρμάτων στο κέντρο του χωριού προσφέροντας ένα απολαυστικό και γεμάτο ζωντάνια πρόγραμμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τις Απόκριες και την παράδοση.

Φυσικά δεν μείναμε μονάχα εδώ. Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων είχε και μεγάλες παραδοσιακές δόσεις μιας και στην διάρκειά τους, παρουσιάστηκαν έθιμα, όπως αυτού της «Καμήλας». Άτομα μεγάλης ηλικίας αναβίωσαν το Διονυσιακό έθιμο, μεταφέροντας την Καμήλα, ενδεδυμένοι με ρουχισμό από μαλλί. Η εμφάνισή του κέντρισε την προσοχή, και χειροκροτήθηκε από το κοινό.  

Σημειωτέον ότι το Μπαγιώτικο καρναβάλι με το «έθιμο της καμήλας», έχει ήδη μια ιστορία 50 χρόνων, στη διάρκεια της οποίας προσφέρει αδιάκοπα στους κατοίκους και φίλους του Πετρωτού μοναδικές στιγμές διασκέδασης και πολιτισμού. 
Στη σημερινή του μορφή και ειδικά τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει επίσης καρναβαλική παρέλαση και σατυρικά δρώμενα.

Με την ολοκλήρωση του καρναβαλιού μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν χορεύοντας έως νωρίς το βράδυ, αποχαιρετώντας την φετινή Αποκριά και ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *