Ξηλώνεται το όνομα του Καβράκου απ’ το Στρατόπεδο της ΣΜΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925

 «Επιτέλους αποφασίστηκε ν’ αφαιρεθεί το όνομα του Καβράκου απ’ το στρατόπεδο της ΣΜΥ! Το χαρμόσυνο νέο προήλθε απ’ την από 7/2/2019 επιστολή του ΓΕΣ προς τον Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας-Ιονική Ενότητα, που, απαντώντας σε προηγηθείσες δικές του επιστολές, γνωστοποιεί πως «κατόπιν εντολής του κ. ΑΝΥΕΘΑ έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, προκειμένου να μετονομαστεί το… Στρατόπεδο «ΑΝΤ/ΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ»… που εδρεύει η ΣΜΥ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές».

Επί τέλους μετά από δεκαετίες, ήρθε το ξέθαμα και το φως στην ιστορία των Τρικάλων! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που αγωνίστηκαν για την … κατεδάφιση αυτού του ονόματος, Χρήστου Καβράκου, που αμαυρώνει την ιστορία του τόπου μας και της πατρίδας γενικότερα.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925, της οποίας άξιοι συνεργάτες μεταξύ και ο συμπολίτης αντιναύαρχος ε.α. Νίκος Γκόγκος, που διακίνησε το ξέθαμα της Αγροτικής και Λαϊκής Εξέγερσης των Τρικάλων όσο και της αποκατάστασης του ονόματος του Χ.Κ. που προσβάλει και αμαυρώνει την ιστορία του τόπου μας, δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Αιωνία η μνήμη των δολοφονημένων συμπολιτών μας.

Τρίκαλα, Φλεβάρης 08 του 2019 Βάιος Φασούλας