Χριστός Γεννάται αναφώνησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πετρωτού

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο δημοτικό σχολείο του Πετρωτού κυριαρχούσε πυρετός προετοιμασιών. Μα τι γίνεται αναρωτιόταν οι ανυποψίαστοι περαστικοί. Την απάντηση λάμβαναν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν στο μικρό σχολείο του χωριού άναβαν τα φώτα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, λαμπιρίζοντας στην κρύα νύχτα του χειμώνα. Άναψαν για να προσκαλέσουν τον κόσμο στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν οι δάσκαλοι και μαθητές για να τιμήσουν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Στο σχολείο κοντά στις 6 το απόγευμα ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί, μάλιστα ήταν τόσος πολύς που η ατμόσφαιρα είχε ζεσταθεί αρκετά, τόσο για να θερμάνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Και τα παιδιά του σχολείου ανέβηκαν στην σκηνή που είχαν διαμορφώσει κατάλληλα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Το ταλέντο των παιδιών αστείρευτο, όπως και τα χειροκροτήματα των γονιών και των συγγενών που έσπευσαν να απολαύσουν το εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα.

Με σκετς, τραγούδια και ποιήματα οι μαθητές χάρισαν ένα μοναδικό δίωρο, εμπλουτισμένο θρησκευτικά και ζεστά, κατανυκτικά και με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια, όπως εξάλλου το επιτάσσει το πνεύμα των ημερών.

Χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών δημιούργησε η παρουσία του Αη Βασίλη που ήρθε για να προσφέρει τα καθιερωμένα δώρα του στους μικρούς φίλους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη ευχή για μια νέα, καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και καλή πρόοδο.

1 σχόλιο

  1. ALEXANDRI MARIA
    23/12/2016 at 21:22

    eyxaristoume pARA POLI KURIE THODORI LAKIARA POU PANTA BRISKESAI DIPLA MAS.