Χριστουγεννιάτικη απόδραση για τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Φαρκαδόνας

Ο ρόλος του Κατηχητικού Σχολείου είναι πολυσήμαντος και πολυποίκιλος. Πέραν της κατήχησης των παιδιών, κυριαρχεί η ανάγκη και της ψυχαγωγίας, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών που προβάλλουν το συγκεκριμένο τομέα.

Μια διαφορετική ημέρα έζησαν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας της Φαρκαδόνας, συμμετέχοντας στην εκδρομή που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο, του Μύλου των Ξωτικών. Συνοδεία του εφημέριου του Ιερού Ναού της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιου Κούτσια και των μητέρων, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μύλο των Ξωτικών, έχοντας την ευκαιρία να μάθουν και να ψυχαγωγηθούν στο χώρο και στα παιχνίδια του.

Τα παιδιά δεν έκρυβαν την ευχαρίστησή τους, παίζοντας και διασκεδάζοντας στις δράσεις του Μύλου. Λίγο αργότερα τα παιδιά επισκέφτηκαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων όπου συμμετείχαν στην γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών. Εκεί 12μελής χορωδία παρουσίασε ύμνους, κάλαντα και τραγούδια, αφιερωμένα στην Γέννηση του Θεανθρώπου.

Ο π. Αθανάσιος απηύθυνε τις ευχές στα παιδιά και τους γονείς και υποσχέθηκε νέες μελλοντικές αποδράσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Φωτογραφικό υλικό: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος