Χριστουγεννιάτικο το κλίμα στην Φαρκαδόνα με αυξημένη επισκεψιμότητα

Το χριστουγεννιάτικο κλίμα έχει πια κατακλύσει όλη τη Φαρκαδόνα. Μικροί και μεγάλοι δημότες αλλά και επισκέπτες που καταφθάνουν από το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, ζώντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων, της κατάνυξης και της θαλπωρής που προσφέρει το θεματικό πάρκο του Δήμου Φαρκαδόνας, αυτό της «Ζωντανής Φάτνης».

Ένα Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο που προσελκύει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων και προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους δημότες και στους επισκέπτες που καταφθάνουν στην περιοχή.

Μικροί και μεγάλοι που επισκέπτονται την περιοχή από πολλά σημεία της χώρας, παρατηρούν το μεγάλο φωτεινό αστέρι που κοσμεί την πλατεία της Φαρκαδόνας…ένα αστέρι που σύμφωνα με την παράδοση έδειξε το δρόμο στους Μάγους με τα δώρα. Συγκινησιακή είναι η στιγμή της έλευσης των ηθοποιών που υποδύονται τον Ιωσήφ, την Μαρία, τους τρεις Μάγους, τον σταυλίτη, τους αγγέλους…και αναπαριστούν τη Θεια Γέννηση στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Μόλις 4 ημέρες από την έναρξη του σημαντικού για την ευρύτερη περιοχή Χριστουγεννιάτικο «event» και περισσότεροι από 500 μαθητές αλλά και ενήλικες απ’ όλη τη χώρα έχουν φτάσει στη Φαρκαδόνα για να δουν και να ζήσουν την εμπειρία. Η κίνηση είναι σημαντική, χαμόγελα αχνοφαίνονται στα πρόσωπα των επαγγελματιών, ενώ ο δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης και οι συνεργάτες του στη δημοτική Αρχή μιλούν για «μια σημαντική προσπάθεια η οποία φέρνει τη Φαρκαδόνα στο προσκήνιο και τη βάζει πλέον και στον τουριστικό χάρτη. Είναι μια αρχή και φιλοδοξούμε να κάνουμε ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον.».

Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η Φαρκαδόνα θα φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων. Κάθε μέρα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα θα δίνουν συναυλίες και παραστάσεις, χαρίζοντας μια γιορτινή νότα.

Δείτε εδώ το φετινό πρόγραμμα της Ζωντανής Φάτνης: farkadona-programa-2016-2