Η υγεία αποτελεί από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας διοργανώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας

Μηνύματα για την προστασία της υγείας των γυναικών, αλλά και ευρύτερα όλων μας έστειλε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο της Φαρκαδόνας. Διοργανωτές της εκδήλωσης το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμματισμού, η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που τιμάται στις 7 Απριλίου και επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (2019) ήταν αφιερωμένη στην «Καθολική Υγειονομική Κάλυψη: Για όλους, Παντού».

Όπως αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην εκδήλωση η υγεία αποτελεί από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Το θέμα της εκδήλωσης εστιάστηκε στην γυναίκα και την αναπηρία και επεκτάθηκε στην ψυχολογία , στα δικαιώματα και την εργασία.

Όπως εξάλλου υπογραμμίστηκε η ανάγκη της αναφοράς στο συγκεκριμένο θέμα προέκυψε από την διαπίστωση ότι όταν η γυναίκα νοσεί τότε διασαλεύονται όλα τα συστήματα στα οποία αυτή εμπλέκεται. Στο περιθώριο των εισηγήσεων επιχειρήθηκε η ολιστική προσέγγιση του ευρύτατου θέματος της αναπηρίας, μέσα από την τοποθέτηση τεσσάρων ομιλητριών.

Το πρόγραμμα άνοιξε με την κα Βιολέτα Ροκά, Διευθύντρια Κ.Υ. Φαρκαδόνας που στάθηκε στις παθήσεις που είναι συχνότερες στην γυναίκα.

Λίγο αργότερα η κα Δήμητρα Παπαστεργίου, Ψυχολόγος MSc, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, Υπ. Διδάκτωρ Π.Θ. μίλησε για τη γυναίκα που φροντίζει και τη γυναίκα που νοσεί.
Στα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία» επικεντρώθηκε η κα Ευαγγελία Καραπέτσα, Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και τέλος στην αόρατη αναπηρία η κα Ευαγγελία Οικονομούλα, μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Υπεύθυνη Θεσσαλίας. 
Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.