Υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στο Δήμο Φαρκαδόνας

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου παραπήνειες αγροτικές εκτάσεις βυθίστηκαν στα νερά του ποταμού

Μπορεί η στάθμη των νερών ποταμών και παραποτάμων σε αρκετά σημεία του νομού Τρικάλων να μειώθηκε αρκετά σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζαν το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής.

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας άρχισαν από το πρωί του Σαββάτου να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα μιας και από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε να παρατηρείται στην περιοχή του Κεραμιδίου σταδιακή υπερχείλιση του Πηνειού.

Για τους αγρότες, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αλλά και για τον Δήμο Φαρκαδόνας η υπερχείλιση έστω και μερική που παρατηρούνταν έως αργά το πρωί θεωρούνταν δεδομένη εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την άνοδο της στάθμης των νερών του Πηνειού και των παραποτάμων σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Πύλη. Ανέμεναν μεγάλες ποσότητες νερού να κυλήσουν στην κοίτη του Πηνειού στην περιοχή τους μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τα ύδατα για να προσεγγίσουν την περιοχή της Φαρκαδόνας απαιτούν τουλάχιστον ένα 24ωρο, από την στιγμή που εμφανίζονται πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό.

Το πρωί του Σαββάτου τα νερά σταδιακά άρχισαν να κατακλίζουν την περιοχή του Κεραμιδίου, παραποτάμιες περιοχές και αγροκτήματα, χωρίς βέβαια μέχρι και αργά το πρωί να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία. Αναφορικά με τον Ενιπέα ποταμό που διέρχεται του Κεραμιδίου, αυτός έρεε στα όρια του, με την προσοχή να βρίσκεται στραμμένη μελλοντικά μιας και στην κοίτη του δεν κύλησαν ύδατα προερχόμενα από το γειτονικό νομό της Καρδίτσας και τους παραποτάμους.

Δήμος Φαρκαδόνας, μέσω του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων συνεχίζουν να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα που τυχόν προκύψουν.