Υπό συζήτηση η προσχολική εκπαίδευση στο Δήμο Φαρκαδόνας

Συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή αναλύοντας κάθε πτυχή του Ν. 4521/2018 που αφορά τα νηπιαγωγεία

Η εφαρμογή της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία του Δήμου Φαρκαδόνας στο πλαίσιο υλοποίησης του Ν. 4521/2018 απασχόλησε την Τριμερής Επιτροπή η οποία συνεδρίαση στο δημαρχιακό μέγαρο Φαρκαδόνας.

Η Επιτροπή, αποτελούνταν από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Μπουλούμπαση πρόεδρο και μέλη τους κ.κ. Αθανάσιο Μεριβάκη, δήμαρχο Φαρκαδόνας και Χρήστο Τρικάλη πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ηλίας Καραμάνος καθώς επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κοσμάς.

Οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με το εν λόγω ζήτημα, αναλύοντας κάθε πτυχή που σχετίζεται με την νέα εφαρμογή.

Η συνάντησε έγινε σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε η άμεση υλοποίηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2018 – 2019, στα νηπιαγωγεία του Δήμου Φαρκαδόνας.

Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν και κάποιες προϋποθέσεις από πλευράς Δήμου Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα η κάλυψη θέσεων με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, εκπαιδευτικών και βοηθητικών υπαλλήλων για την άρτια λειτουργία καθώς επίσης και η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από πλευράς υπουργείου που θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία. Αναφορικά με τις κτηριακές υποδομές, όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη δεν προκύπτουν προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, μιας και υπάρχει επάρκεια χώρων που φιλοξενούν τα σχολεία.