Υπό το βάρος των οξυμένων προβλημάτων ζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Φαρκαδόνας

Κυριάρχησαν τα φορολογικά και ασφαλιστικά προβλήματα στη συνεδρίαση της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Φαρκαδόνας

Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους ελευθεροεπαγγελματίες της Φαρκαδόνας και ευρύτερα της χώρας στη συνεδρίαση της διοίκησης της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών.

Ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση, τα οποία όπως ανέφεραν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αθανάσιος Ρίμπας, όσο και τα μέλη του τοπικού συνδικαλιστικού Οργάνου, αποτελούν θηλιά στο λαιμό των επαγγελματοβιοτεχνών.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συμμετοχή των Φαρκαδόνιων επαγγελματοβιοτεχνών, στην κινητοποίηση, που έχει προγραμματιστεί από την γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ την ερχόμενη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί στη ΔΟΥ Τρικάλων.

Όπως αναφέρθηκε στην συζήτηση που αναπτύχτηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης για μια ακόμη χρονιά οι ελευθεροεπαγγελματίες της Φαρκαδόνας και ευρύτερα της χώρας βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, αφού τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δεν αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Οι ελευθεροεπαγγελματίες εξαιρούνται από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ενώ η μείωση των φορολογικών συντελεστών από 29% σε 25% δεν αφορά τις ατομικές επιχειρήσεις αλλά τις διάφορες ΑΕ, ΕΠΕ κλπ. Ακόμα και η ελάχιστη μείωση του ΦΠΑ μετατίθεται στις καλένδες του 2021. Όσον αφορά δε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για το 75% των ελευθεροεπαγγελματιών που δηλώνουν κάτω από 7.000 ευρώ εισόδημα αυτές παραμένουν αναλλοίωτες, ενώ η όποια μείωση θα προέκυπτε για τους υπόλοιπους έχει ήδη εξανεμιστεί από την μεγάλη περσινή αύξησή τους.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Φαρκαδόνας περιλαμβάνονται: αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των έμμεσων και άμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής ,την εκπαίδευση, την υγεία και το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, καμία κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12000 ευρώ, αξιοπρεπείς συντάξεις και μείωση των ορίων ηλικίας ,60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.

Η διοίκηση καλεί τους συναδέλφους της να οργανωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν από κοινού λύσεις στα προβλήματα.