Υπογειοποίηση του δικτύου των γεωτρήσεων στο Ζάρκο ζήτησε από τον υπουργό ο Μαργαρίτης Μαϊντάς

Η υλοποίηση της πρότασης του επί σειρά ετών αγροτοσυνδικαλιστή της περιοχής μας, θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση νερού και χρημάτων 

 Στην σύσκεψη που αναπτύχτηκε στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας παρέστησαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, οι οποίοι μετέφεραν στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου τα δικά τους αιτήματα.
Μετά την συζήτηση που αναπτύχτηκε παρουσία του υπουργού σχετικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την κατάθεση προτάσεων γύρω από έργα αρδευτικού χαρακτήρα, υπήρξε και η τοποθέτηση και ταυτόχρονα πρόταση του κ. Μαργαρίτη Μαϊντά από το Ζάρκο για την υπογειοποίηση των αρδευτικών γεωτρήσεων που αρδεύουν τα αγροκτήματα του Ζάρκου.
Με την ιδιότητα του μέλους της διοίκησης του ΤΟΕΒ Ζάρκου, αλλά και του γνώστη αγροτικών θεμάτων καθώς επί σειρά ετών διατέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ Τρικάλων και του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού ο κ. Μαϊντάς υπεραμύνθηκε της πρότασης της υπογειοποίησης των δικτύων των γεωτρήσεων του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ζάρκου, τονίζοντας ότι στο νερό γεωτρήσεων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων εντοπίζονται χημικά στοιχεία τα οποία προκαλούν τακτές φθορές στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή και σπατάλη νερού. Οι ζημιές αυτές πέραν της απώλειας νερού, προκαλούν νέα οικονομικά βάρη στις πλάτες των αγροτών, τα οποία θα απομακρυνθούν με την υπογειοποίηση του δικτύου στις υπάρχουσες γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ στο Ζάρκο.
Γνώστης των αγροτικών θεμάτων με μεστό και κατανοητό λόγο…