Υποστηρικτής των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων το ΚΕ.ΣΥ.Π.

Θα βρίσκεται ανοιχτό πρωί και απόγευμα συμβουλεύοντας τους μαθητές και τους γονείς των υποψηφίων

Σχεδόν ένας μήνας χωρίζει τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων από την πρώτη μεγάλη και ξεχωριστή μάχη της ζωής τους. Την μάχη των πανελληνίων εξετάσεων που θα κρίνει την εισαγωγή τους ή μη, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ήδη το διάβασμα και η προετοιμασία των υποψηφίων χτυπά κόκκινο. Όπως και το άγχος των δικών τους ανθρώπων που συμπαρίστανται στην προσπάθεια που ξεκίνησαν από την έναρξη της φοίτησης στο λύκειο.

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί, όπως επίσης και το Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού Τρικάλων (ΚΕΣΥΠ). Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Τρικάλων, μετά από έντονο ενδιαφέρον γονέων και μαθητών για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων, στηρίζει τους μαθητές της πόλης και του νομού, και ιδιαίτερα του υποψηφίους, με έγκυρη και συνεχή ενημέρωση, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Παράλληλα το ΚΕ.ΣΥ.Π. και η υπεύθυνη του Κέντρου κα Ευαγγελία Ιακωβάκη συστήνουν διάφορες συμβουλές προκειμένου οι μαθητές να πορευτούν προς τις πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς άγχος.

Κυρίαρχη συμβουλή της κα Ιακωβάκη προς τους υποψηφίους είναι η όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση του διαβάσματος, η ξεκούραση κι όχι η εξάντληση μέσω πολύωρου και συνεχόμενου διαβάσματος, που δεν συμβάλει θετικά, αντιθέτως δημιουργεί εξάντληση στο μυαλό και δεν βοηθά στην μνήμη.

Συστήνει στους υποψηφίους να σκέφτονται θετικά και προπάντων να μην ξεχνούν ότι οι «Οι εξετάσεις δεν είναι το τέλος του κόσμου. Είναι ένας τρόπος να εισαχθείς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πάντα υπάρχει μια δεύτερη καθώς και μια εναλλακτική ευκαιρία».

Μέσα από τις συμβουλές προτείνεται στους υποψηφίους η καλή διατροφή με κατανάλωση πολλών φρούτων, φυσικών χυμών και λαχανικών που δίνουν ενέργεια, πνευματική διαύγεια και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τους προτρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και τους χαλαρώνουν, βάζοντας στο βαρύ πρόγραμμα την μουσική, τη σωματική άσκηση και την ολιγόωρη βόλτα.

Σύμφωνα με το ΚΕ.ΣΥ.Π. και την κα Ιακωβάκη το Κέντρο θα παραμένει ανοιχτό, δίνοντας συμβουλές σε γονείς και υποψηφίους καθ’ όλο το επόμενο διάστημα έως την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.