Υποβαθμίστηκε με υπουργική απόφαση το δημοτικό σχολείο Ζάρκου

Μετά τη προ ετών συγχώνευση του γυμνασίου σειρά έλαβε το δημοτικό όπου από 6θεσιο μετατρέπεται σε 4θεσιο από τη νέα χρονιά

Προ ετών το δημοτικό διαμέρισμα Ζάρκου είχε έρθει αντιμέτωπο με την συγχώνευση του γυμνασίου με το όμορο της Φαρκαδόνας.

Το σχολείο που λειτουργούσε επί σειρά ετών και συγκεκριμένα από το 1979, έκλεισε το 2011, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το πρόσχημα της περικοπής εσόδων. Λίγα χρόνια αργότερα επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕ.Λ. το χωριό έρχεται αντιμέτωπο με νέο πλήγμα, αυτό του υποβιβασμού του δημοτικού σχολείου από 6θεσιο σε 4θεσιο.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως και είναι εφαρμόσιμη από την νέα σχολική χρονιά.
Φυσικά στην συγκεκριμένη απόφαση δεν συμπεριλαμβάνεται η προαγωγή του δημοτικού σχολείου Πετρωτού, τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας είχε ταχτεί με πρόταση του υπέρ της προαγωγής του σχολείου.
Εν τω μεταξύ οι υποβαθμίσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων στο νομό Τρικάλων προκάλεσαν τις αντιδράσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων, της Καλαμπάκας και των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Τρικάλων.

Μάλιστα οι Τρικαλινοί αντιπρόσωποι στην γενική συνέλευση της ΔΟΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχωρά σε επίθεση στους μαθητές και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του εξορθολιγισμού του κόστους στην εκπαίδευση.
Συνολικά στην Ελληνική επικράτεια καταργούνται 14 Δημοτικά και 29 Νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 59 Νηπιαγωγεία και 11 Δημοτικά, υποβιβάζονται 43 νηπιαγωγεία και 168 Δημοτικά. Παράλληλα προάγονται 69 Νηπιαγωγεία και 118 Δημοτικά και τέλος ιδρύονται 6 Δημοτικά και 11 Νηπιαγωγεία.

2 Σχόλια

  1. Ένας Ζαρκινος
    26/06/2017 at 14:21

    Το Γυμνάσιο Ζαρκου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984.

  2. ΑΛΛΟΣ ΖΑΡΚΙΝΟΣ
    26/06/2017 at 17:05

    Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το γυμνάσιο του Ζάρκου 1979 ή 1984; Δεν νομίζω φίλε συντοπίτη. Το θέμα είναι τι κάναμε εμείς για να κρατήσουμε το γυμνάσιο και το 6θεσιο δημοτικό σχολείο; Τίποτα γιατί σήμερα, θα όφειλες να δεις τους αριθμούς άλλων περιφερειακών γυμνασίων του νομού και να κρίνεις. Για ανέτρεξε σε στοιχεία της δευτεροβάθμιας και κοίτα να δεις με πόσους μαθητές λειτουργούν σήμερα γυμνάσια σε άλλα χωριά του νομού.