Ζεστάθηκαν οι τσέπες και των Φαρκαδόνιων συνταξιούχων

Από το απόγευμα της Παρασκευής άρχισε να πιστώνεται στους λογαριασμούς η 13η σύνταξη προκαλώντας χαμόγελα στους συνταξιούχους της περιοχής μας  

Από νωρίς του απογεύματος της Παρασκευής ζεστάθηκαν οι τσέπες και των Φαρκαδόνιων συνταξιούχων, οι οποίοι άρχισαν να βλέπουν στους λογαριασμούς τους, να πιστώνεται η 13η σύνταξη.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες τα ποσά της 13ης σύνταξης θα ήταν διαθέσιμα στα γκισέ των τραπεζών την Δευτέρα 20 Μαΐου. Ωστόσο, όπως παγίως συμβαίνει με τις πληρωμές, η πίστωση ξεκίνησε από το απόγευμα και τα ποσά της 13ης σύνταξης υπήρξαν σταδιακά διαθέσιμα στα ΑΤΜ, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των τραπεζών.

Ήδη από τη στιγμή που άρχισε να διαδίδεται η είδηση, στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών άρχισαν να προσέρχονται συνταξιούχοι, είτε να ενημερώσουν τους λογαριασμούς τους, είτε να προχωρήσουν σε αναλήψεις μετρητών.

Για τις κατηγορίες των συνταξιούχων κυρίως των χωριών του νομού που λαμβάνουν την σύνταξη μέσω ταχυδρόμου η 13η σύνταξη θα πιστωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Για τους μη κατέχοντες κάρτες αυτόματης ανάληψης μετρητών τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ταμεία των τραπεζών την Δευτέρα.

Η λήψη πάντως της σύνταξης προκάλεσε ικανοποίηση στους συνταξιούχους και χαμόγελα μιας και θα διευθετήσουν υποχρεώσεις του μήνα.

Υπενθυμίζεται πως 13η σύνταξη λαμβάνουν όλοι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη από τον ΕΦΚΑ οριστική ή προσωρινή, όπως και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που εισπράττουν σύνταξη ή επίδομα.

Βάσει υπολογισμού είναι η μεικτή κύρια σύνταξη ή το άθροισμα μεικτών κύριων συντάξεων που εισπράττουν οι δικαιούχοι. Έως τα 500 ευρώ όλοι θα λάβουν μια ολόκληρη σύνταξη, από τα 500 έως τα 600 ευρώ θα λάβουν το 70%, από τα 600 έως τα 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% και όσοι εισπράττουν πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% χωρίς πλαφόν.