Ζητούν νερό οι αγρότες του δήμου Φαρκαδόνας

Η πολυήμερη ανομβρία επιβάλλει το πότισμα των χωραφιών, δυστυχώς όμως αυτό σε αρκετές περιοχές δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών

Η πολυήμερη ανομβρία που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Φαρκαδόνας προβληματίζει τον αγροτικό κόσμο, τη στιγμή που βρίσκονται στο ζενίθ οι καλλιεργητικές εργασίες βαμβακιού και καλαμποκιού.

Οι αγρότες, αν και περιμένουν τις ανοιξιάτικες βροχές που θα βοηθούσαν στα μέγιστα, δυστυχώς δεν τις βλέπουν. Το μόνο που παρατηρούν αυτή τη στιγμή είναι η άνοδος της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να αποφασίζουν να ξεκινήσουν ιδιαίτερα νωρίς το πότισμα των καλλιεργούμενων εκτάσεων, με βαμβάκι, καλαμπόκι, αλλά ταυτόχρονα και σιτηρά.

Τις τελευταίες ημέρες μετά και την σπορά του βαμβακιού, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις απαιτούν το πότισμα, δυστυχώς όμως το νερό στις κοίτες ποταμών και παραποτάμων και ειδικά του «Μέγα 2» που ρέουν στην περιοχή δεν επαρκεί για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών. Αποτέλεσμα οι αγρότες κυρίως του αγροκτήματος της Φαρκαδόνας και των όμορων χωριών να ζητούν άμεσα μέτρα για το πότισμα των χωραφιών τους.

Τα αιτήματα των αγροτών μεταφέρθηκαν αρμοδίως και δη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην παρούσα φάση δόθηκε υπόσχεση ότι σύντομα θα διοχετευτούν από την λίμνη Πλαστήρα της Καρδίτσας 400.000 κ.β. νερού τα οποία θα καταφτάσουν  και θα χυθούν στον Πηνειό ποταμό. Αν αυτό συμβεί σύντομα, τότε οι αγρότες θα βοηθηθούν αρκετά καθώς θα ποτίσουν τα χωράφια τους και τις καλλιέργειες τους οι οποίες σήμερα βρίσκονται στο αρχικό στάδιο.