Πλημμύρισε από παιδική αθωότητα και μηνύματα η Φαρκαδόνα

Πλημμύρισε από παιδική αθωότητα και μηνύματα σήμερα το πρωί η Φαρκαδόνα, καθώς επίσης και χωριά του Δήμου, που ήρθαν να τιμήσουν την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Στη Φαρκαδόνα και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκαν θεματικές δραστηριότητες που προέβαλαν την αλλαγή συμπεριφορών με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου Φαρκαδόνας κάλεσαν τους μεγαλύτερους να ευαισθητοποιηθούν, προτρέποντας να αλλάξουν συμπεριφορά, να αφήσουν τα αυτοκίνητα στο σπίτι, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Κατά την εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από το δήμο Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο παιδείας κ. Κοσμά σε συνεργασία με τα σχολεία, υπήρξε  κλήρωση ποδηλάτων προσφορά του δήμου (ΠΕΛΙΝΝΑ)  ένα για κάθε δημοτικό σχολείο, σε αυτά που συμμετείχαν στις δράσεις, αλλά και στα υπόλοιπα τα οποία για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν την πρόσκληση του δήμου.

Στους μαθητές δόθηκαν επίσης και αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους.Από την GreenBike προσφέρθηκε ένα αδιάβροχο για κάθε σχολείο, ενώ τα βιβλιοπωλεία Books και Πινελιές προσέφεραν είδη, χαρτί ζωγραφικής και επιτραπέζια παιχνίδια

Στο σκοπό των δράσεων αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στην κάμερα του «Κρήνη Live»  ο Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Κώστας Κοσμάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Ηλίας Καραμάνος και  εκπαιδευτικοί των σχολείων.