Προσπάθειες για τον αποχιονισμό των σχολείων καταβάλει ο Δήμος Φαρκαδόνας

Προσπάθειες για να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους τα σχολεία και να είναι λειτουργικά από αύριο Δευτέρα, εκτός απροόπτου, ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής και συνεχίζει έως και σήμερα Κυριακή ο Δήμος Φαρκαδόνας.
Στόχος της δημοτικής Αρχής, όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, να λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα, παρέχοντας προστασία και ασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κώστας Κοσμάς και ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Μιχάλης Μπαγιώτης συναντήθηκαν στο δημαρχείο, εκτιμώντας την κατάσταση και αποφασίζοντας όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον αποχιονισμό των σχολικών προαυλίων.

Παράλληλα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου οι δεύτεροι να μεταφέρουν την κατάσταση που επικρατεί. Με όσους στάθηκε εφικτή επικοινωνία, μεταφέρθηκε η κατάσταση ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων ο Δήμος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που παρατηρούνται σε σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αποκατάστασή τους από τους υδραυλικούς της ΔΕΥΑΦ.

Σε γενικές γραμμές τα προβλήματα δεν ήταν μεγάλα και αποκαταστάθηκαν πλήρως.
Σε δεύτερη φάση ξεκίνησε ο αποχιονισμός των αυλών, ο οποίος θα ολοκληρωθεί νωρίς του απογεύματος της Κυριακής.
Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά αύριο Δευτέρα ενώ επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει τις επόμενες ώρες. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο, καθώς οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για νέες ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Φαρκαδόνας.