Η φωτογραφία της ημέρας!

Απολαμβάνοντας τη χειμωνιάτικη βόλτα στην Οιχαλία και στα χωριά της Φαρκαδόνας

 Αυτά τα χειμωνιάτικα μεσημέρια τα χωριά της Φαρκαδόνας είναι τόσο ξεχωριστά και γεμάτα φολκλορικές εικόνες, ζωγραφισμένες με χρώματα παράδοσης, με ζεστασιά ψυχής, με χαμόγελα, με την απλότητα και την αγαθότητα που κυριαρχεί στην Ελληνική επαρχία.
Κι αν ο κόσμος της πόλης κλείνεται στο μουντό χρώμα ενός διαμερίσματος, εκείνοι της επαρχίας απολαμβάνουν τις εικόνες που διαμορφώνονται στο χειμωνιάτικο σκηνικό, γεύονται τη φύση, παίρνουν δύναμη από τον ήλιο που ξεπροβάλει δειλά για λίγες ώρες, ζωντανεύοντας και αναζωογονώντας το καθετί γύρω του.
Αυτά τα μεσημέρια τελικά είναι τόσο όμορφα στα χωριά μας. Τόσο συναρπαστικά καθώς μόλις μια εικόνα που αποτυπώνεται γύρο μας ισούται με 1000 απλά λέξεις.
Κι αυτές τις εικόνες, τις άκρως παραδοσιακές, τις αποτύπωσε ο φακός του «KriniTrikalon» στην Οιχαλία. Κατέγραψε με το φακό το καθημερινό περπάτημα, την καθημερινή βολτούλα ανθρώπων κάθε ηλικίας, όπως των δυο κυριών που αποτυπώνονται στη φωτογραφία της ημέρας.
Οι δυο ηλικιωμένες δεν αρνήθηκαν να ποζάρουν στο φακό, κι όπως ανέφεραν η βόλτα αποτελεί καθημερινή συνήθεια, όχι μόνο για τις ίδιες, αλλά γενικά για όλους τους κατοίκους. Πέραν ότι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να θαυμάσεις και να απολαύσεις τη φύση, είναι ικανή να διώξει το άγχος και να σε προστατεύσει από διάφορα προβλήματα υγείας.
Γιατί το περπάτημα είναι ζωή, γιατί το χωριά μας ενδείκνυνται για μικρές και μεγάλες αποδράσεις, γιατί την επαρχία την ζηλεύουν πολλοί, που δεν μπορούν να τη χαρούν για πολύ, αλλά για λίγο μόνο  χρονικό διάστημα.