«ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ»

Άρθρο του κ.  Ηλία Καραμάνου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας

12391380_443465022512886_1107431349369384571_n«Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει, ότι μπορεί σήμερα να υπάρξει ένας νέος αρχηγός στη Ν.Δ. που να ενώσει τον χώρο της κεντροδεξιάς και ταυτόχρονα να πείσει τους «άλλους αρχηγούς» να υποχωρήσουν;

Μήπως και στο άλλο «στρατόπεδο», αυτό της κεντροαριστεράς τα ίδια δεν συμβαίνουν; Γιατί, τι φαντάζεστε; Αν γινόταν και εκεί οι αντίστοιχες διαδικασίες, πάλι αντίστοιχα φαινόμενα δεν θα είχαμε και εδώ;

Αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος που και οι δυο χώροι, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ταλανίζονται τα τελευταία χρόνια; Αυτός δεν είναι ο λόγος της δημιουργίας της «πολυκατοικίας» του κόμματος, του ΛΑΟΣ, των ΑΝΕΛ; Αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος της δημιουργίας της Ελιάς, της κίνησης των 58, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της ΔΗΜΑΡ και δεν ξέρω τι άλλο;

Μάλλον κοιτάμε το δέντρο και όπως δείχνει χάνουμε το δάσος.

Ποιος δεν καταλαβαίνει, πως σε αυτό το χρονικό σημείο εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι ένα πρόγραμμα εθνικό, ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας, ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Και αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος είναι λίγος για να το καταφέρει, αν δεν έχει μαζί του μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη Ν.Δ. Άντε και πήρε την εξουσία που μόλις πριν ένα χρόνο έχασε. Χωρίς την συμμετοχή και την συνεργασία της αντιπολίτευσης πάλι τίποτα δεν θα καταφέρει.

Άρα, μακριά από λαϊκισμούς και ξεπερασμένες-καταδικασμένες πολιτικές, μακριά από παλαιοκομματικά και μικροκομματικά συμφέροντα, μακριά από προσωπικές πολιτικές, αν δεν υπάρξει κυβέρνηση ευρείας στήριξης με στελέχη ικανά και αποφασισμένα να προχωρήσουν χωρίς να σκέφτονται το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και να μην σκέφτονται το πώς θα επανεκλεγούν, μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να μας αφήσουν να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας.

Αν δεν προχωρήσουν επειγόντως οι μεταρρυθμιστικές ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα θα «πνιγόμαστε» μόνιμα στην μιζέρια μας και εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν ξέρω αν αυτή η ευρεία συμμαχία θα έχει κεντροαριστερό ή κεντροδεξιό πρόσημο, αλλά αν δεν είναι από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, δεν πρόκειται να γίνει το παραμικρό.

Διαφορετικά θα είμαστε μόνιμα θύματα του λαϊκισμού, που απειλεί επικίνδυνα την Ελλάδα και που μας το διοχετεύει με περίτεχνο τρόπο η άρχουσα τάξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αν είναι κάτι που πρέπει να ζηλέψουμε, αν είναι κάτι από το οποίο πρέπει να παραδειγματιστούμε, είναι εκείνες οι χώρες που συνειδητοποίησαν τη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση και κατάφεραν, με αρκετή προσπάθεια, να βγουν γρήγορα από τα μνημόνια, τραβώντας όλοι μαζί μπροστά.»