Δυναμικά ενάντια στα νέα μέτρα φωτιά

Φαρκαδόνιοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που διοργανώθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

Το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έδωσαν σήμερα το πρωί και Φαρκαδόνιοι, διαδηλώνοντας στα μέτρα φωτιά που προωθούνται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.

Μικρομεσαίοι ΕΒΕ, αγρότες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, εκδήλωση με μεγάλο όγκο και παλμό.

Κεντρικό σύνθημα «Όχι στα νέα μέτρα, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Στη συγκέντρωση υπήρξε μαχητική συμμετοχή εργαζόμενων πολλών κλάδων, συνταξιούχων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Η σημερινή πανεργατική απεργία ήταν η απάντηση των εργατών, εργατριών, των ανέργων, των συνταξιούχων, στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στο χτύπημα του δικαιώματος στην εργασία, στα μέτρα που στοχεύσουν να είναι διαρκείας στην προπαγάνδα της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων και την εξαπάτηση των λεγόμενων αντίμετρων.

Η κεντρική ομιλία έγινε από το ο κ. Γιώργος Λιατίφης, γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων στον κλάδο γάλακτος- Τροφίμων-Ποτών. Λιγο πρίν χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Α. Λιάτος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».

«Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι σαρωτικά και ότι χτυπάνε από «χίλιες μεριές» το λαϊκό εισόδημα και τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Η απόρριψη αυτής της κατάστασης, η μη νομιμοποίηση της στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου, αποτελεί το δικό μας προαπαιτούμενο. Προπάντων, είναι μέτρα μόνιμα, που αθροίζονται σε όσα έχουν ήδη νομοθετήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της θωράκισης δηλαδή και της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου», τόνισε ο κ. Λιατίφης.

Τη συγκέντρωση διαδέχτηκε μεγάλη και μαχητική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων, με συνθήματα όπως «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας».

Η συνέχεια στη λαϊκή αγωνιστική απάντηση δίνεται με τη διοργάνωση με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, ημέρα και ώρα που προγραμματίζεται η ψηφοφορία στη βουλή.