Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο δήμο Φαρκαδόνας

[fblike]

ΚΡΗΝΗ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ (1)

Η ιστοσελίδα Κρήνη Live, ως συνέχεια του «Krinitrikalonblogspot», στα Έξι χρόνια λειτουργίας της στηρίζει έμπρακτα την προβολή της ιδιαίτερης ταυτότητας του δήμου Φαρκαδόνας με πολυάριθμα ρεπορτάζ και αναρίθμητα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα προσκαλεί τους αναγνώστες της και τους φίλους της φωτογραφίας να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας που προκηρύσσει με θέμα «Γωνιές μνήμης στα χωριά της Φαρκαδόνας». Οι συμμετοχές θα πρέπει να αναδεικνύουν την έννοια της «μνήμης του τόπου» όπως τη συλλαμβάνει ο κάθε συμμετέχων. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να αποστείλει μία και μόνο φωτογραφία τραβηγμένη με οποιοδήποτε μέσο (κινητό τηλέφωνο, αυτόματη ή επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, tablet κτλ) η οποία μπορεί να αφορά οποιοδήποτε έμψυχο είτε άψυχο στοιχείο που ανακαλεί κατά τη γνώμη του αναμνήσεις και μνήμες συνυφασμένες με την έννοια του τόπου μας. Ενδεικτικά, η ανάμνηση ή η ιστορική συγκυρία που απεικονίζει μια συμμετοχή μπορεί να αποτυπώνεται σε μνημεία, αντικείμενα του νοικοκυριού ή του γεωργοκτηνοτροφικού επαγγέλματος, είτε ακόμη σε άγνωστες γωνιές τόσο των κατοικιών όσο και των δημόσιων χώρων, των τοπίων και των μνημείων της περιοχής, στα καθημερινά πρόσωπα και τις συνήθειες τους, τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα κτλ. Τέλος, προτείνεται οι συμμετέχοντες να επισκεφτούν το φωτογραφικό και δημοσιογραφικό υλικό της σελίδας κάνοντας αναζήτηση στη μηχανή στο πάνω δεξιό τμήμα της σελίδα: krinitrikalon.gr πληκτρολογώντας λέξεις- κλειδιά σχετικά με το αντίστοιχο θέμα (π.χ. Άγιος Νικόλαος, εικόνα Παναγίας, πλατεία κτλ). Έτσι θα αποφευχθεί το γεγονός να υπάρχει ήδη κάποια ταυτόσημη φωτογραφία στο αρχείο της σελίδας πράγμα που ενδεχομένως θα λειτουργούσε αρνητικά στην αξιολόγηση της συμμετοχής τους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί σε σημείο εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Φαρκαδόνας. Ο κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με μία και μόνο φωτογραφία η οποία θα πρέπει να είναι αυτούσια, όχι προϊόν επεξεργασίας και να είναι αναγνωρίσιμα το στοιχείο ή τα στοιχεία που απεικονίζεται. Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά έως και την Παρασκευή 31-01-2016

  1. Αποστολή συμμετοχών μέσωfacebook με μήνυμα (inbox) στο προφίλ της Κρήνης Τρικάλων μέσω οποιουδήποτε προφίλ του facebook, όπου και θα λαμβάνουν τον κωδικό συμμετοχής τους με απαντητικό μήνυμα.
  1. Παράδοση συμμετοχής σεhardware αυτοπροσώπως στον Θοδωρή Λακιάρα, αρχισυντάκτη της σελίδας εντός άγραφου ανοιχτού φακέλου. Στη συνάντηση θα προσέρχονται οι συμμετέχοντες με άγραφο ανοιχτό φάκελο και εκτυπωμένη τη φωτογραφία συμμετοχής. Εκεί θα λαμβάνουν δελτίο με κωδικό τον οποίο θα αντιγράφουν  στο πίσω μέρος της φωτογραφίας και κατόπιν θα κλείνει ο φάκελος και θα παραδίδεται. Τηλεφωνική επικοινωνία για τη συνάντηση στο κινητό 694 743 9100 . Με τη διατήρηση του δελτίου με τον κωδικό θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το δώρο τους σε περίπτωση νίκης.
  1. Με συμβατικό ταχυδρομείοη αποστολή μπορεί να γίνεται στη διεύθυνση

Θοδωρής Λακιάρας

Ν Πλαστήρα 44Β

Φαρκαδονα Τρικάλων

ΤΚ 42032

  1. Παραμένει ο αρχικός τρόπος υποβολής συμμετοχών μέσω email στη διεύθυνση   krinilivephotos@yahoo.gr .Με την αποστολή στο email οι συμμετέχοντες   λαμβάνουν απαντητικό email με τον κωδικό συμμετοχής.

Κάθε συμμετοχή θα λαμβάνει απαντητικό email με αριθμό συμμετοχής και στη συνέχεια θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απαντήσει και πάλι με email στο οποίο θα ανακοινώνει το ονοματεπώνυμό του δίπλα στον αριθμό συμμετοχής που έλαβε. Πχ Παπαδόπουλος Γεώργιος 124. Η διαδικασία αυτή τηρείται ώστε να καταχωρηθούν οι συμμετοχές χωρίς αναγνωριστικό και να τηρηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Η κάθε φωτογραφία δεν μπορεί να ξεπερνά το μέγεθος των 5,00 MB.

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων ηλεκτρονικά μετά το διάστημα 3-4 εβδομάδων από τη λήξη του διαγωνισμού. Η απονομή των βραβείων θα γίνει μετά τα αποτελέσματα κατόπιν δημοσίευσης για την ημερομηνία, το μέρος και την ώρα της απονομής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι άτομα κάθε εθνικότητας και ηλικίας που αγαπούν τη φωτογραφία, ενώ αδιάφορο είναι το επίπεδο ενασχόλησής τους με τη φωτογραφία : χομπίστες, καλλιτέχνες, μαθητές, τουρίστες, ερασιτέχνες είτε επαγγελματίες φωτογράφοι κτλ. Η καταγωγή ή ο τόπος κατοικίας των συμμετεχόντων δεν αποτελεί κριτήριο συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να είναι άτομα της επιτροπής είτε συγγενείς πρώτου βαθμού των ατόμων της επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους παρακάτω:

1) Δέσποινα Παπαχριστούδη, Εικαστικός-φωτογράφος της Replica Photography

2) Ελένη Μορέλλα, αρχιτέκτων, μέλος της συντακτικής ομάδας του Κρήνη Live

3) Βασίλης Μορέλλας, μηχανικός τηλεπικοινωνιών του ειδησεογραφικού πρακτορείου «REUTERS»

4) Αθανάσιος Τσαγγαράς, δημοσιογράφος

5) Θοδωρής Λακιάρας, αρχισυντάκτης του Κρήνη Live

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ και δημοσίευση της νικήτριας φωτογραφίας στο Κρήνη Live

2ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 50 ευρώ και δημοσίευση της νικήτριας φωτογραφίας στο Κρήνη Live

3ο βραβείο: Εκτύπωση 50 φωτογραφιών σε τοπικό φωτογραφείο και δημοσίευση της νικήτριας φωτογραφίας στο Κρήνη Live

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει το διάστημα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. Η ηλεκτρονική εφημερίδα Κρήνη Live διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλλει ή να ακυρώσει το διαγωνισμό.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Κρήνη Live μπορεί να απονέμει εύφημη μνεία σε περισσότερες συμμετοχές εάν η επιτροπή κρίνει ότι προκύπτει από το επίπεδο των συμμετοχών.

Η σελίδα μπορεί να δημοσιεύει τις συμμετοχές κατά καιρούς όταν οι φωτογραφίες σχετίζονται με τα ρεπορτάζ της είτε να τις δημοσιεύσει υπό μορφή λευκώματος με τον ρητό όρο να αναφέρεται κάθε φορά το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος που τράβηξε τη φωτογραφία.

Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να αναφέρει το όνομα των χορηγών του διαγωνισμού σε κάθε σημείο που αναφέρεται ή θα αναφέρεται στο μέλλον ο συγκεκριμένος διαγωνισμός φωτογραφίας και οι συμμετοχές του. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δεν μπορούν σε καμία των περιπτώσεων να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού πχ με αριθμό “likes”. Ωστόσο μετά τη λήξη του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιεύουν τη συμμετοχή τους όπου και όπως αυτοί κρίνουν.