Πλήθος κόσμου συνέρευσε για να προσκυνήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου

Πλήθος κόσμου συνέρευσε για μια ακόμη χρονιά στην Ιερά Μονή Αγίου Θεολόγου Ζάρκου για να παραστεί στις θρησκευτικές, εορταστικές εκδηλώσεις.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Ναό που βρίσκεται 2 μόλις χλμ. από το κέντρο του χωριού άρχισαν να καταφθάνουν εκατοντάδες πιστοί από το Δήμο Φαρκαδόνας αλλά και από όμορες περιοχές και νομού. Λίγο αργότερα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ακολούθησε Θείο Κήρυγμα και αρτοκλασία.

Οι πιστοί έσπευσαν να ασπαστούν την εικόνα του Αγίου και να ζητήσουν στήριξη και βοήθεια. Να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του, καταθέτοντας ελπίδες και πόνους.

Για την ιστορία, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ανακαινίστηκε εκ βάθρων την περίοδο του 1994 – 1996 όπου άρχισε να λειτουργεί και να δέχεται τις επισκέψεις πιστών. Παρέμεινε επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένη ενώ οι πολλοί κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες που γνωρίζουν κατά το παρελθόν την επικρατούσα κατάσταση σήμερα μιλούν για ένα θαύμα.

Στο Μοναστήρι του Ζάρκου σήμερα εγκαταβιούν 3 μοναχές οι οποίες με περισσό ζήλο έχουν επιδοθεί στο μεγάλο πράγματι έργο της εκ βάθρων ανοικοδόμησης των κτιρίων της Μονής, σε σχέδια που εκπονήθηκαν με την δική τους έμπνευση και καθοδήγηση και εκτελέστηκαν και με το δικό τους κόπο και χειρονακτική εργασία, καθώς επίσης και με την ευγενική συνδρομή των φιλομόναxων προσκυνητών της. Φιλοδοξούν κατά Θεόν να αναδείξουν το Μοναστήρι φάρο πνευματικό, αντάξιο των παλαιών ημερών και του αρxαίου κάλλους.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα Παρασκευή ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Το «Κρήνη Live» βρέθηκε χθες το απόγευμα στην Ιερά Μονή και σας μεταφέρει αποκλειστικές εικόνες και ανάρτηση οπτιακουστικού υλικού