Ενεργοποιούνται γυναίκες της Φαρκαδόνας και επιστημονικοί φορείς

Με κεντρικό σύνθημα «Δράση Τώρα» οι γυναίκες της Φαρκαδόνας και επιστημονικοί φορείς της περιοχής ενεργοποιούνται. Ενεργοποιούνται στην κατεύθυνση ανάδειξης κοινωνικών φαινομένων που απασχολούν τόσο την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα την Ελλάδα και τον κόσμο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Βία Κατά των Γυναικών. Μια Ημέρα δεν Αρκεί».

Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων Βασιλική Γκουγκοστάμου, ψυχολόγο, Χρυσάνθη Τζήκα, Κοινωνική Λειτουργό, Ευτυχία Ασλάνογλου, κοινωνιολόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ο.Η.Ε. έχει κηρύξει την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η μέρα αυτή φέρνει στο προσκήνιο ένα γεγονός που βιώνουν οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μορφές της βίας είναι διάφορες (λεκτική, ψυχολογική, σωματική), όλες όμως καταλήγουν στο σεξισμό, στην κακοποίηση της προσωπικότητας και την επιβολή.12283134_433172316867888_1818427525_n