Η Φαρκαδόνα τίμησε τους ήρωες της Επαναστάσεως του ΄21

Με καμάρι και υπερηφάνεια παρέλασαν μαθητές της Φαρκαδόνας προ των επισήμων και πλήθους κόσμου

Τους αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία τίμησε ο Δήμος Φαρκαδόνας και η μαθητιώσα νεολαία. Σε όλο το φάσμα του Δήμου το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις, που είχαν ως επίκεντρο τη Φαρκαδόνα, έδρα του τοπικού ΟΤΑ.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά ο φακός του «Krinilive» oι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τον εκκλησιασμό των μαθητών στο Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας. Ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία και ομιλία για το μήνυμα της ημέρας. Μαθητές και Φαρκαδόνιοι στις 11 περίπου το πρωί μετέβησαν στο Ηρώο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Θανάση Μεριβάκη, σχολεία και φορείς της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Φαρκαδόνας, επί της οδού Καραϊσκάκη. Μαθητές και μαθήτριες των δυο δημοτικών σχολείων της Φαρκαδόνας, του γυμνασίου, του γενικού λυκείου και του επαγγελματικού λυκείου παρέλασαν με καμάρι, εθνική υπερηφάνεια, τιμώντας όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας.

Εκατοντάδες Φαρκαδόνιοι κατέκλυσαν την κεντρική οδό μπροστά από την κεντρική πλατεία για να χειροκροτήσουν τα παιδιά, τους μαθητές και τα νήπια που αποτελούν το μέλλον του τόπου, την ελπίδα.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμουρέλης, δημοτικοί σύμβουλοι της Φαρκαδόνας και λοιποί φορείς.

Όλο το φωτογραφικό υλικό θα δοθεί στο Κατάστημα Foto Zoom της Φαρκαδονας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εκεί για την εκτύπωση φωτογραφιών.