Η Οιχαλία τίμησε τους δικούς της ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό

Τους δικούς τους ανθρώπους, τους δεκάδες οικονομικούς μετανάστες που ζουν μακριά από την πατρίδα, μακριά από τη γενέτειρα τους την Οιχαλία καλωσόρισαν το βράδυ της Τετάρτης οι Οιχαλιείς.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Οιχαλίας από την Αθλητική Ομάδα του «Διγενή» και του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας τιμήθηκαν οι οικονομικοί μετανάστες του χωριού που ζουν μακριά από την πατρίδα.

Τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την «μάνα γη» τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες για την αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης και πραγματικά πέτυχαν το στόχο και καταξιώθηκαν επαγγελματικά και επιχειρηματικά. Τίμησαν τους περίπου 2.500 μετανάστες της περιοχής, τους ξενιτεμένους που παρότι ζουν μακριά από το χωριό, δεν το ξεχνούν, αντιθέτως το κρατούν άσβεστο στις καρδιές τους.

Ο προαύλιος χώρος του Αγίου Νικολάου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, από χαμόγελα της αντάμωσης, αλλά και από συγκίνηση μιας και τα τραγούδια που αποσώθηκαν ήταν ένα προς ένα αφιερωμένα σ΄ όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν ξεχνούν τις ρίζες τους, αντίθετα τις στηρίζουν και τις τιμούν.

Στην εκδήλωση πέραν του πλήθους κόσμου, έδωσαν το παρόν πλήθος αιρετών του Δήμου που δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αγάπη τους στη μεγάλη αυτή μερίδα των ανθρώπων που ξανάνιωσαν με την παρουσία τους το χωριό της Οιχαλίας που πραγματικά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει μια άκρως χαρούμενη εικόνα.