Φολκλορικές εικόνες συναντά κανείς στην Κρήνη και στα χωριά της Φαρκαδόνας

DSC_0025

Αυτά τα απογεύματα στα χωριά της Φαρκαδόνας είναι τόσο διαφορετικά, αλλά συνάμα τόσο παραδοσιακά. Δεν χάνουν την παλιά αίγλη, όσο κι αν περνούν τα χρόνια. Φυσικά οι παλιές καλές συνήθειες μεταδίδονται και στις νεότερες γενιές, ακολουθώντας τα βήματα της παράδοσης.

Βέβαια μέσα απ’ αυτές τις καθημερινές εικόνες που συναντούμε γύρω μας διακρίνουμε την διαφορετικότητα του χωριού και της πόλης.

Κι ενώ οι γυναίκες των αστικών κέντρων έχουν τη δυνατότητα να βγουν και να πραγματοποιήσουν τη βόλτα τους στην πόλη είτε πρωί, είτε απόγευμα, είτε βράδυ, κάνοντας μια απλή στάση για ένα καφέ σε μια καφετέρια, για τις γυναίκες της υπαίθρου τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Τα χειμωνιάτικα πρωινά και απογεύματα, το ραντεβού είναι πλέον καθιερωμένο. Συντροφιά με αγαπημένα πρόσωπα, γειτόνισσες και φίλες στα σπίτια για την απόλαυση του Ελληνικού καφέ. Κι όταν οι καιρικές συνθήκες καλυτερεύσουν και μπει η άνοιξη και το καλοκαίρι τότε ο καφές απολαμβάνεται στις αυλές και στις βεράντες των σπιτιών σε χαλαρές συζητήσεις και καταθέσεις ψυχής.

Εικόνες που πραγματικά συγκινούν και συναρπάζουν μιας και χαρακτηρίζονται φολκλορικές, ακολουθώντας γενικά την παράδοση χρόνων…