«Σ’ αυτό το σπίτι που ρθαμε καλέ σήμερα»

«Σ’ αυτό το σπίτι που `ρθαμε καλέ σήμερα, πολλοί είναι μαζεμένοι, σαν τι χαρά θα γένει;»…

Με τους παραπάνω στίχους και πάντα πιστές στην παράδοση αφίχθησαν το βράδυ της Πέμπτης μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας στην οικία της κα Βασιλικής Μπραζιώτη μέλος του Συλλόγου που παντρεύει το γιο της Βασίλη.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και θέλησαν να δώσουν μια παραδοσιακή νότα στο χαρμόσυνο γεγονός της οικογένειας του κ. Γεωργίου Μπραζιώτη που τις τελευταίες ημέρες πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

«Παντρεύεται ο Αυγερινός καλέ σήμερα, την Πούλια κάνει ταίρι και τ’ άστρα συμπεθέροι.», συνεχίζει να αναφέρει το τραγούδι που αποδόθηκε από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών που αναβίωσε το έθιμο «Προζύμια» του γάμου.

Οι γυναίκες του Συλλόγου «ανάπιασαν», ζύμωσαν στην καθομιλουμένη, την παραδοσιακή κουλούρα και την έφεραν στο σπίτι του γαμπρού για να κοπεί μετά τη γαμήλια τελετή.

«Νύφη πόσο τ’ αγόρασες καλέ σήμερα αυτό το παλληκάρι να τ’ αγοράσουν κι άλλοι;
Χίλια φλουριά τ’ αγόρασα καλέ σήμερα και πεντακόσια γρόσα για την καλή του γλώσσα.», φυσικά στο τραγούδι δεν θα μπορούσε να μην παινευτεί και η εκλεκτή της καρδιάς του γαμπρού, η νύφη Χαρά,

Η παραδοσιακή νότα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην οικογένεια και τους καλεσμένους, πόσο μάλλον στο γαμπρό. Οι γυναίκες συνόδευαν τους καλεσμένους και την οικογένεια σε χορό και τραγούδι που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας δεσμεύεται για την τήρηση των εθίμων και θα συμβάλει σε παρόμοιες εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την παράδοση του τόπου μας.