Τα χωριά της Φαρκαδόνας γιορτάζουν τον 15Αυγουστο

DSC_0244

Κάθε χωριό και πόλη κι ένας Ναός αφιερωμένος στην Θεομήτωρ. Στην Μητέρα όλων, στην ελπίδα της ζωής και στο αποκούμπι του πόνου. Στη μάνα όλων, που είναι έτοιμη να ακούσει κάθε στιγμή το πόνο, όπως όλες οι μάνες του κόσμου, των ενάρετων και των απολωλότων παιδιών της. Να εξετάσει τα αιτήματα, να μεσιτεύσει στον Κύριο, να επαινέσει για τις ενάρετες πράξεις, αλλά να δώσει και συγχώρεση στις ανομίες μας.

Η Παναγία όλων μας γιορτάζει. Το μικρό Πάσχα, όπως χαρακτηρίζεται η γιορτή του 15Αυγουστου, έχει πλησιάσει. Γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου μαζί και στους Ναούς της Φαρκαδόνας.

Στις 18 εκκλησίες και στα 3 μοναστήρια του Δήμου το Σάββατο οι καμπάνες θα σημάνουν προσκαλώντας τους πιστούς να επισκεφτούν του Ναούς για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.

Επίκεντρο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων τα χωριά της Πηνειάδας, του Ζάρκου, του Αχλαδοχωρίου, του Διασέλου, του Κλοκοτού, και της Οιχαλίας όπου φιλοξενούνται Ναοί που είναι αφιερωμένοι στην Υπεραγία Θεοτόκου.

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκινά ο εορτασμός για την Κοίμηση της Θεοτόκου, αρχής γενομένης από το Αχλαδοχώρι και την μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στην Οιχαλία.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το απόγευμα με τους εσπερινούς και την περιφορά της Εικόνας στα υπόλοιπα χωριά.

Το βράδυ της Παρασκευής θα διοργανωθούν πανηγύρια στα προαναφερόμενα χωριά με την εμφάνιση δημοτικών μουσικών συγκροτημάτων.