Τιμήθηκε η πρωτομαγιά στην ύπαιθρο του Δήμου Φαρκαδόνας

Το έθιμο τιμήθηκε δεόντως και τη φετινή χρονιά. Στην ύπαιθρο επέλεξαν να «πιάσουν» το Μάη κάτοικοι, κάθε ηλικίας, στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Κάθε γωνιά του Δήμου, η εξοχή γενικότερα, πλημμύρισε από κόσμο που έσπευσε με καλή παρέα να απολαύσει τη Μαγιάτικη φύση, να το γλεντήσει, και να χαρεί την ομορφιά που προσφέρει αυτή την εποχή η ύπαιθρος.

Από νωρίς το πρωί πολλά από τα δημοτικά διαμερίσματα της Φαρκαδόνας γέμισαν από κόσμο. Η εξοχή έσφυζε από ζωή με μικρούς και μεγάλους να τρέχουν να μαζέψουν αγριολούλουδα για να φιλοτεχνήσουν το Μαγιάτικο στεφάνι. Λίγο αργότερα τα κάρβουνα και τα ξύλα έλαβαν φωτιά για να ψήσουν κρεατικά που θα πλαισίωναν το μεσημέρι το τραπέζι.

Κάθε χωριό κι ένα υπαίθριο γλέντι με κυρίαρχα σημεία τον Βοτανικό κήπο και το πλατανόδασος της Οιχαλίας, το Παπαδοπούλι μεταξύ Αχλαδοχωρίου και Διασέλου, η Παναγία στη Φαρκαδόνα, το πάρκο του Πλάτανου στην Κρήνη κ.ά.

Χορός και τραγούδι με τη συνοδεία μιας κρύας μπύρας και το μεσημέρι φαγητό και χαλάρωση κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Εικόνες χαλάρωσης και ξενοιασιάς που απαιτεί το έθιμο της Πρωτομαγιάς. Εικόνες φολκλορικές που συναντάς στην ελληνική επαρχία. Εικόνες που σε συγκινούν και σε συναρπάζουν όταν τιμάς την παράδοση.

Καλό μήνα!