Η παραδοσιακή Συνταγή της Ημέρας: Τσιγαρίδες!!!

DSC_0002

Οι τσιγαρίδες είναι ο Νο1  χειμωνιάτικος μεζές. Τα παλιά χρόνια, όταν έσφαζαν τα γουρούνια, κρατούσαν το λίπος για να κάνουν αυτό το πεντανόστιμο μεζεδάκι.

Γίνονται από το λίπος του χοιρινού, δηλαδή το ξίγκι ή αλλιώς παστό. Βάζουμε τα κομματάκια λίπους να βράσουν στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο νερό και λίγο αλατάκι. Το μυστικό για τις επιτυχημένες τσιγαρίδες είναι το πολύ καλό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το λίπος. Καλό ανακάτεμα για αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει το λίπος και να αφρίσει η κατσαρόλα.

Αφού κοκκινίσουν καλά οι τσιγαρίδες μας  τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα.

Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη…