Έκδηλη η ανησυχία των προέδρων χωριών της Φαρκαδόνας

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο πέρυσι ο Πηνειός ποταμός υπερχείλισε τέσσερις φορές στην περιοχή της Φαρκαδόνας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες, ειδικά τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο.

Μπήκαμε στη νέα χρονιά και τα προβλήματα δεν θα πάψουν και φέτος μιας και τα χιόνια που έπεσαν, και στη συνέχεια οι βροχοπτώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν τα ποτάμια που διασχίζουν το Δήμο Φαρκαδόνας, πλημμυρίζοντας χωράφια και καλλιέργειες.

Οι πρόεδροι των χωριών, μεταξύ των οποίων και της Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός, εκφράζουν την ανησυχία τους τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Γιαννακός φοβάται για τα χειρότερα καθώς τα νερά που θα κατηφορίσουν θα είναι κάτι παραπάνω από πολλά. Δεν ανησυχεί μονάχα για τις καλλιέργειες που λόγω εποχής δεν είναι πολλές, παρά μονάχα σιτηρά. Ανησυχεί για τα παραπήνεια χωριά και δη της Πηνειάδας, του Κεραμιδίου, του Κλοκοτού, της Νομής που βρίσκονται ανάμεσα από αναχώματα.

Ευχή όλων να αντέξουν το νερό τα αναχώματα και να μην γίνουμε μάρτυρες εικόνων του Βαλομανδρίου, των Ρογγίων και της Φωτάδας.