Επιτακτική ανάγκη ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Γιατροί της Φαρκαδόνας καλούν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης και του πνευμονόκοκκου να το πράξουν σύντομα για να προστατευτούν από τις χειμωνιάτικες ιώσεις

Επιτακτική κρίνουν την ανάγκη του αντιγριπικού εμβολιασμού και του πνευμονόκοκκου σε άτομα 60 ετών και άνω καθώς επίσης και σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα οι γιατροί της περιοχής μας.

Ο εμβολιασμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι γιατροί, τόσο ιδιώτες, όσο κι εκείνοι του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας παροτρύνουν τους πολίτες να σπεύσουν να θωρακίσουν τους οργανισμούς τους από την εποχική χειμωνιάτικη γρίπη, καθώς επίσης και από τυχόν πνευμονίες που προκαλούνται από ιούς.

Τα εμβόλια σύμφωνα με τους γιατρούς συνταγογραφούνται δωρεάν, τόσο σε ασφαλισμένους των ταμείων, όσους και σε ανασφάλιστους, υπό την προϋπόθεση να είναι ηλικίας 60 ετών και άνω καθώς επίσης να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ήδη, όπως σημειώνουν οι γιατροί ένας ικανοποιητικός αριθμός πολιτών έχει θωρακιστεί αντιγριπικά, ωστόσο απομένουν αρκετοί που δεν έχουν προχωρήσει στην εν λόγω ενέργεια. Είναι πάντως πολλοί που αποφάσισαν να εμβολιαστούν με προσωπικά τους έξοδα καθώς είναι μικρότερης ηλικίας, όπως επίσης δεν ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες. Οι εν λόγω πολίτες προσπαθούν να προστατευτούν από την γρίπη, ασπίδα κατά τις οποίας αποτελούν τα εμβόλια.