ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για διαγραφή του Δημάρχου Φαρκαδόνας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς κυρίους Προέδρους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής και της ΝΟΔΕ Τρικάλων. (έχει αποσταλεί και στα e-mail τους)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για διαγραφή του Δημάρχου Φαρκαδόνας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Αξιότιμοι κύριοι,

Την Τρίτη 28/8/2018 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία έμεινε ημιτελής), κατά τη συζήτηση θέματος που αφορούσε την λήψη δανείου από την ΔΕΥΑΦ ύψους 400.000 ευρώ , σε ερώτηση- αποκάλυψη του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Πελινναίων κυρίου Γεωργολόπουλου, ο Δήμαρχος κύριος Μεριβάκης Αθανάσιος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, παραδέχθηκε με κυνικότητα, ότι οφείλουν στη ΔΕΥΑΦ και έχουν υπαχθεί σε καθεστώς διακανονισμού οι οφειλές του ιδίου του Δημάρχου και τουλάχιστον ενός Δημοτικού Συμβούλου, που είναι και Αντιδήμαρχος (δεν αναφέρω το όνομα του Αντιδημάρχου γιατί δεν γνωρίζουμε αν είναι μέλος και ποιου κόμματος, αυτή την εποχή..)

Και αυτό ανερυθρίαστα, ο κύριος Δήμαρχος, προσπάθησε να μας το παρουσιάσει ότι είναι νόμιμο, ηθικό και ουδόλως επιλήψιμο.. Ο ίδιος Δήμαρχος, που αρέσκεται ανάλογα με την περίσταση, να δηλώνει ότι διακόπτει την υδροδότηση σε οφειλέτες. Αλλά σε ποιους οφειλέτες διακόπτει την υδροδότηση; Στους μικροοφειλέτες και όσους δεν έχουν τα «μέσα».

Ταυτόχρονα με το επιχείρημα των οφειλών (κυρίως από συστηματικούς μεγαλοοφειλέτες, τους οποίους “χαιδεύει” ο κύριος Δήμαρχος, ενώ στους μικροοφειλέτες διακόπτει την υδροδότηση), αύξησε τα τιμολόγια πάνω από 33% και 50% στις χαμηλές καταναλώσεις και επέβαλε πάγια στους λογαριασμούς 10 ευρώ και στην ουσία τιμωρεί τους καλοπληρωτές και επιβραβεύει τους συστηματικούς κακοπληρωτές (που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν), μεταξύ των οποίων είναι και επιχειρηματίες με τεράστιες (για τα μεγέθη της ΔΕΥΑΦ) οφειλές 3.000-5.000 ευρώ. Και φυσικά την μερίδα του λέοντος τα οφείλουν οι έχοντες επιχειρηματίες και λοιποί συστηματικοί κακοπληρωτές.

Πόσο ηθικό είναι να πιέζουν τους μικροσυνταξιούχους του ΟΓΑ να πληρώνουν ή να διακόπτουν την παροχή νερού και πρώτοι και καλύτεροι οι κύριοι Δήμαρχος- πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και Αντιδήμαρχος να μην πληρώνουν και να έχουν υπαχθεί σε διακανονισμό; Δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να ζητάνε να πληρώσουν οι μικροφειλέτες, μικροσυνταξιούχοι κλπ. Πρόκειται περί σκανδάλου με πρωταγωνιστή και υπεύθυνο τον κύριο Μεριβάκη (δευτερευόντως και άλλους).

Επισημαίνω το γεγονός, ότι για να υπαχθούν οι οφειλές κάποιου καταναλωτή σε καθεστώς διακανονισμού, προϋποθέτει, ότι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν πλήρωσε τις οφειλές στη ΔΕΥΑΦ, άρα είναι μη νόμιμος μέχρι να υπαχθεί στο καθεστώς διακανονισμού. Άραγε οι κύριοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους (αν πραγματικά δεν πλήρωναν) στη ΔΕΥΑΦ και για πόσο χρονικό διάστημα; Άραγε για όσο διάστημα δεν πλήρωναν (αν πραγματικά δεν πλήρωναν), έγινε απόπειρα διακοπής της ύδρευσης στους κυρίους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο;

Τώρα εξηγείται γιατί δεν εισπράττονται τα οφειλόμενα περίπου 1.200.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κύριος Δήμαρχος σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΦ, από τους συστηματικούς κακοπληρωτές και γιατί αυξάνουν οι οφειλές στη ΔΕΥΑΦ: Γιατί και ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος χρωστάνε στη ΔΕΥΑΦ, έστω και με το καθεστώς του διακανονισμού!

Μετά την αιφνιδιαστική αυτή παραδοχή του κυρίου Δημάρχου, ζήτησα να παραιτηθούν οι κύριοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τουλάχιστον για θέμα ηθικής τάξης, επιπλέον δε, γιατί οδηγείται η ΔΕΥΑΦ σε νέες αυξήσεις των τιμολογίων και τελικά σε χρεωκοπία λόγω της σπατάλης, ενδεικτικά και επιγραμματικά προσδιορίζω, τις προσλήψεις με διάφορους τρόπους και συμβάσεις, συγγενικών και φιλικών προσώπων και μάλιστα σε θέσεις που δεν χρειάζονται, τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, τις παράλογες μειώσεις λογαριασμών σε φιλικά πρόσωπα έως και 7.000- 8.000 κυβικά μέτρα δηλαδή αξίας μεγαλύτερης των 5.000 ευρώ (τουλάχιστον σε έναν), τις μειώσεις στους λογαριασμούς όχι από το ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και όπως επιβάλει η σύνεση και η χρηστή διαχείριση, αλλά μόνον από τον κύριο Δήμαρχο και κύριο Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ (και όλοι μπορούν να υποθέσουν γιατί).

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω διαφώνησα, όπως διαφώνησα και στις αυξήσεις των τιμολογίων, καταθέτοντας επανειλημμένα προτάσεις για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΦ, οι οποίες δεν γίνονταν δεκτές.

Φυσικά η κατάσταση της ΔΕΥΑΦ με την πρόσληψη 15 ! νέων μονίμων υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχουν τα έσοδα για τη μισθοδοσία τους, ενώ εγώ διαφώνησα, με κόστος για την ΔΕΥΑΦ, τουλάχιστον 400.00 ευρώ το χρόνο, θα γίνει πιο οικτρή. Αντιλαμβάνεσθε πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια, μόνον από αυτό.

Δεδομένου ότι ο Δήμαρχος κύριος Μεριβάκης και ο κύριος Αντιδήμαρχος για όσο χρονικό διάστημα δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους (αν πραγματικά δεν πλήρωναν) στη ΔΕΥΑΦ, εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 15 του νόμου 3852/2010, που ισχύει στην περίπτωσή τους, αφού η ύπαρξη οφειλών και ρυθμίσεων αυτών έγινε πριν την ψήφιση του νόμου «Κλεισθένης».

Γι αυτό στη συνέχεια της συνεδρίασης, δήλωσα προφορικά στο σώμα ότι ανεξαρτητοποιούμαι από τον συνδυασμό του κυρίου Μεριβάκη, ζήτησα να παραιτηθούν οι κύριοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος και ότι θα προσφύγω στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στη λειτουργία της ΔΕΥΑΦ. Η παραδοχή αυτή του κυρίου Μεριβάκη αποτέλεσε «την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», δεδομένου ότι διαφώνησα και διαφωνώ σε πολλά θέματα που ευρίσκονταν και ευρίσκονται σε αντίθεση με το πρόγραμμα του συνδυασμού που υποσχεθήκαμε στους Δημότες.

Τονίζω, ότι παρά τις επανειλημμένες μου ερωτήσεις και αιτήσεις στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, της οποίας είμαι μέλος, ουδέποτε μου δόθηκε κατάλογος οφειλετών, κλπ στοιχεία, επικαλούμενος ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, επί έτη, αστεία επιχειρήματα περί προσωπικών δεδομένων!! Ενώ οι δυο τους και ορισμένοι υπάλληλοι της ύδρευσης, είχαν απόλυτη πρόσβαση. Μετά την αποκάλυψη των χρεών και ρυθμισμένων οφειλών των κυρίων Δημάρχου και Αντιδημάρχου κατάλαβα πλέον το γιατί.

Ήδη έχουν ανεξαρτητοποιηθεί τρεις Σύμβουλοι της παράταξης του κυρίου Μεριβάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραιτήθηκε από την προεδρία και επίκεινται νέες ανεξαρτητοποιήσεις.

Κυκλοφορούν δε σχετικές φωτοτυπίες οφειλετών της ΔΕΥΑΦ με τα ονόματα του κυρίου Μεριβάκη και Αντιδημάρχου να “φιγουράρουν.

Έχω ήδη ζητήσει στοιχεία από την ΔΕΥΑΦ από τις 4/9/2018, αλλά πιθανολογώ ότι δεν θα μου δοθούν, κρίνοντας από προηγούμενες αιτήσεις μου. Έχω επίσης καταγγείλει τα παραπάνω στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναμένουμε τις ενέργειές τους

Αξιότιμοι κύριοι, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει μεταξύ των άλλων, την διαφάνεια, την χρηστή διακυβέρνηση, την μηδενική ανοχή στη διαφθορά, την μη χρήση παλαιοκομματικών και μικροπολιτικών μεθόδων στην διακυβέρνηση, την αξιοκρατία κλπ, μετά τα ως άνω καταγγελλόμενα, θεωρείτε ότι μπορεί να παραμείνει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας ο Δήμαρχος κύριος Μεριβάκης μετά το παραπάνω σκάνδαλο ή να διαγραφεί για ηθικούς λόγους αλλά και για παράβαση του Ν 3852/2010; Η τοπική κοινωνία βοά και θεωρεί ότι θα πρέπει να διαγραφεί, γιατί δεν αρμόζει να υπάρχουν στις τάξεις οποιουδήποτε σύγχρονου κόμματος τέτοια μέλη και είναι το σωστό και δίκαιο να διαγραφεί, δεδομένου ότι έχουν διαγραφεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για μικρότερα ατοπήματα

Όπως φαίνεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων δεν έχει διαβάσει τίποτε για τα παραπάνω στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο! ή θεωρεί ότι είναι συνηθισμένο ο Δήμαρχος σκανδαλωδώς να μην πληρώνει τις οφειλές του στη ΔΕΥΑΦ και να διακόπτει την υδροδότηση μικροοφειλετών!!, η μήπως συγκαλύπτει την κατάσταση; Η πορεία θα δείξει τι ακριβώς ισχύει…

.

Επισημαίνω ότι δεν προχώρησα στην παραπάνω επιστολή νωρίτερα, λόγω της ΔΕΘ, ώστε να μη θεωρηθεί αντιπερισπασμός.

Μετά τιμής

Παπαγεωργίου Ανδρέας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας

Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ

Σας επισυνάπτω τα κάτωθι δύο έγγραφα προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας και προς τη ΔΕΥΑΦ και σχετικές παραπομπές.

1) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς: Κύριο Συντονιστή Αποκεντρωμένης

Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας 

1) Την Τρίτη 28/8/2018,  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία έμεινε ημιτελής),  κατά τη συζήτηση θέματος που αφορούσε την λήψη δανείου από την ΔΕΥΑΦ ύψους 400.000ευρώ , σε ερώτηση- αποκάλυψη του  Δημοτικού  Συμβούλου και πρώην Δημαρχου Πελινναίων κυρίου Γεωργολόπουλου,  ο κύριος Μεριβάκης  Δήμαρχος φαρκαδόνας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης φαρκαδόνας (ΔΕΥΑΦ), παραδέχθηκε με κυνικότητα  ότι χρωστάνε στη ΔΕΥΑΦ και έχουν υπαχθεί σε καθεστώς διακανονισμού οι οφειλές του  ιδίου του Δημάρχου  και τουλάχιστον  ενός Δημοτικού  Συμβούλου, που είναι και  Αντιδήμαρχος.  Επιβεβαίωσε δηλαδή τον κύριο Γεωργολόπουλο και τις φήμες που ακούγαμε τους τελευταίους μήνες. Και αυτό ανερυθρίαστα, προσπάθησε να μας το παρουσιάσει ότι είναι  νόμιμο,  ηθικό και ουδόλως επιλήψιμο.. Ο ίδιος Δήμαρχος, που αρέσκεται ανάλογα με την περίσταση,  να δηλώνει ότι διακόπτει την υδροδότηση σε οφειλέτες.  Αλλά σε  ποιούς οφειλέτες διακόπτει την υδροδότηση; Στους μικροοφειλέτες και όσους δεν  έχουν τα «μέσα». Ταυτόχρονα με το επιχείρημα των οφειλών, αύξησε τα τιμολόγια πάνω από 33% και 50% στις χαμηλές καταναλώσεις και  επέβαλε  πάγιο  στους λογαριασμούς 10 ευρώ και στην ουσία τιμωρεί τους καλοπληρωτές και επιβραβεύει τους συστηματικούς κακοπληρωτές (που έχουν την δυνατότητα να πληρωσουν), μεταξύ των οποίων είναι και επιχειρηματίες με τεράστιες (για τα μεγέθη της ΔΕΥΑΦ) οφειλές 3.000-5.000 ευρω. Και φυσικά την μερίδα του λέοντος την οφείλουν οι έχοντες επιχειρηματίες και λοιποί συστηματικοί κακοπληρωτές.

Τονίζω, ότι παρά τις επανειλημμένες μου ερωτήσεις και αιτήσεις στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, της οποίας είμαι μέλος, ουδέποτε μου δόθηκε κατάλογος οφειλετών,  κλπ στοιχεία, επικαλούμενος ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, επί έτη, αστεία επιχειρήματα  περί προσωπικών δεδομένων!! Ενώ οι δυό τους και ορισμένοι υπάλληλοι της ύδρευσης, είχαν απόλυτη πρόσβαση. Μετά την αποκάλυψη των χρεών και ρυθμισμένων οφειλών  των κυρίων Δημάρχου και Αντιδημάρχου κατάλαβα πλέον το γιατί.

 Επισημαίνω το γεγονός, ότι  για να υπαχθούν οι οφειλές κάποιου καταναλωτή   σε καθεστώς διακανονισμού, προϋποτίθεται ότι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν πλήρωσε τις οφειλές στη ΔΕΥΑΦ, άρα είναι μη νόμιμος μέχρι  να υπαχθεί στο καθεστώς διακανονισμού. 

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ζητώ:

Δεδομένου ότι  ο Δήμαρχος  κύριος Μεριβάκης  και ο κύριος Αντιδήμαρχος  για όσο χρονικό  διάστημα δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους (αν πραγματικά δεν πλήρωναν) στη ΔΕΥΑΦ , εμπίπτουν στην περίπτωση του  άρθρου 15 του νόμου 3852/2010, που ισχύει στην περίπτωσή τους, αφού η ύπαρξη οφειλών και ρυθμίσεων αυτών έγινε πριν την ψήφιση του νόμου «Κλεισθένης». Επομένως πρέπει  να διερευνήσετε την  ΕΚΠΤΩΣΗ από τα αξιώματά τους  και την ύπαρξη τυχόν άλλων πειθαρχικών, ή νομικών παραβάσεων.

Επίσης να ελέγξετε, αν υπάρχουν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που οφείλουν  στη ΔΕΥΑΦ ή στο Δήμο κατά παράβαση  του άρθρου 15/3852 τι ποσά και για πόσο χρονικό διάστημα , ώστε να επέλθει η έκπτωση από τα αξιώματά τους, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.  Ο έλεγχος αυτός να προχωρήσει και σε εργολάβους  που συνεργάζονται με το Δήμο και τη ΔΕΥΑΦ , σε  προμηθευτές  Δήμου  και  ΔΕΥΑΦ,  σε εξωτερικούς συνεργάτες Δήμου και ΔΕΥΑΦ και σε υπαλλήλους  με οποιοδήποτε είδος σύμβασης στη ΔΕΥΑΦ και στο Δήμο.

Πλην των πειθαρχικών και πιθανών νομικών παραβάσεων που ανακύπτουν  λόγω των φημών που αιωρούνται και για άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, ότι επίσης οφείλουν στη ΔΕΥΑΦ, ο έλεγχος πρέπει να διενεργηθεί ταχέως, ώστε να επιβεβαιωθούν ή να απορριφθούν οι φήμες.

2)  Οι καταναλωτές οφείλουν στη ΔΕΥΑΦ περίπου 1.200.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κύριος Δήμαρχος σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΦ. Τώρα εξηγείται γιατί δεν εισπράττονται τα οφειλόμενα από τους συστηματικούς κακοπληρωτές : Γιατί και ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος οφείλουν στη ΔΕΥΑΦ, έστω και με το καθεστώς του  διακανονισμού!  Μετά την αιφνιδιαστική,   σκανδαλώδη και κυνική αυτή παραδοχή του κυρίου Δημάρχου, εξανέστην, «βγήκα από τα ρούχα μου» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός και ζήτησα να παραιτηθούν  οι κύριοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τουλάχιστον για θέμα ηθικής τάξης και ο υπογράφων και μία ακόμη Δημοτική Σύμβουλος η κυρία Ελένη Στεργίου –Μπότη  αποχωρήσαμε από την παράταξη του Δημάρχου κυρίου Μεριβάκη και ανεξαρτητοποιθήκαμε.

Επισημαίνω ότι  οδηγείται η ΔΕΥΑΦ σε  νέες αυξήσεις των τιμολογίων και τελικά σε χρεωκοπία,  αφ’ ενός  μεν λόγω της μη είσπραξης των οφειλομένων  κυρίως από μεγαλοοφειλέτες (συστηματικούς κακοπληρωτές και μάλιστα για μακρό χρονικό διάστημα, που έχουν αντικειμενικά την δυνατότητα να πληρώσουν), αφ’ ετέρου δε λόγω  της μεγάλης σπατάλης- ενδεικτικά και επιγραμματικά προσδιορίζω:  Τις προσλήψεις με διάφορους τρόπους και συμβάσεις,  συγγενικών και  φιλικών προσώπων και μάλιστα σε θέσεις που δεν είναι αναγκαίες,  τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους  χωρίς να δικαιολογούνται από τις περιστάσεις, τις παράλογες μειώσεις λογαριασμών σε φιλικά πρόσωπα έως και 7.000- 8.000 κυβικά μέτρα δηλαδή  αξίας μεγαλύτερης των 6.000 ευρώ (τουλάχιστον σε έναν),  τις μειώσεις στους λογαριασμούς  των καταναλωτών, όχι από το ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και όπως επιβάλλει η σύνεση και η χρηστή διαχείριση, αλλά μόνον από τον κύριο   Δήμαρχο και  κύριο Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ (και όλοι μπορούν να υποθέσουν γιατί). Φυσικά σε όλα τα παραπάνω διαφώνησα, όπως διαφώνησα και στις αυξήσεις των τιμολογίων, καταθέτοντας επανειλημμένα προτάσεις για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΦ, οι οποίες δεν γίνονταν δεκτές. Είχα γράψει αρκετά για όλα αυτά, όταν επρόκειτο να προσλάβουν Γενικό Διευθυντή στη ΔΕΥΑΦ με παράτυπες κλπ μεθοδεύσεις,  στην ένστασή μου προς εσάς και –  ειρήσθω εν παρόδω- σας ενημερώνω, ότι μετά την  προσφυγή μου στα αρμόδια όργανα, δεν έγινε η πρόσληψη αυτή, εξοικονομώντας για τη ΔΕΥΑΦ τουλάχιστον 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

Επιπρόσθετα αναφέρω ότι η αύξηση από 33% και 50% στις χαμηλές καταναλώσεις και  η επιβολή του   παγίου  10 ευρώ  στους λογαριασμούς, σημαίνει παραπάνω έσοδα κατά μετριοπαθείς πρόχειρους υπολογισμούς 260.000 ευρώ από το πάγιο και 200.000- 320.000 από την αύξηση των τιμολογίων. Επιπλέον, από το 2016 άρχισαν να εισρέουν στα ταμεία της ΔΕΥΑΦ και τα χρήματα των λογαριασμών  των τελευταίων δύο ετών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που δεν είχε εκδώσει και φυσικά δεν είχε εισπράξει τα ανάλογα έσοδα. Και όμως παρ’ όλα αυτά οι ζημιές της ΔΕΥΑΦ αυξάνουν.

Τέλος η   κατάσταση της ΔΕΥΑΦ  με την πρόσληψη 15 ! νέων μονίμων υπαλλήλων ,  ενώ εγώ διαφώνησα, με κόστος για την ΔΕΥΑΦ, τουλάχιστον 400.000 ευρώ το χρόνο,θα γίνει πιο  οικτρή .  Ο ίδιος ο κύριος Δήμαρχος δήλωσε στη συνεδρίαση ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑΦ φτάνουν μόνο για την μισθοδοσία των υπαρχόντων υπαλλήλων. Από που λοιπόν θα βρει τα χρήματα για τις νέες προσλήψεις;  Αντιλαμβάνεσθε πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια, μόνον από αυτό. Και ότι θα οδηγηθεί η ΔΕΥΑΦ σε χρεωκοπία, γιατί η αύξηση των τιμολογίων δεν θα επαρκεί . Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος;

Με βάση τα παραπάνω, ζητώ πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΕΥΑΦ.

3) Ανάλογα φαινόμενα σπατάλης, όπως  σωρείας απ΄ευθείας αναθέσεων σε ημετέρους,  πολλαπλές εκδηλώσεις (με δημιουργία δεκάδων  νέων με κάθε αφορμή ) «πολιτιστικού» κλπ  χαρακτήρα με απ΄ευθείας αναθέσεις σε ένα μόνο ηχολήπτη,  κλπ είχαν σαν αποτέλεσμα το κατ’ έτος αυξανόμενο έλλειμμα του Δήμου, παρά την αύξηση των εσόδων που  προέκυψε από την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 100%  στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας και κατά 40% στη Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας, ήτοι με μετριοπαθείς υπολογισμούς 300.000 έως 400.000 ευρώ παραπάνω έσοδα κατ’ έτος  σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Για να μην υπολογίσουμε το γεγονός ότι η νυν Δημοτική Αρχή βρήκε 2.300.000 ευρώ περίπου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Στο τελευταίο δε απολογισμό και ισολογισμό φάνηκε περίτρανα η αύξηση των ελλειμμάτων του Δήμου  και οι παρατηρήσεις  του Ορκωτού Λογιστή ήταν σοβαρές. Προσθέτω ότι σε ερώτησή μου, ούτε  ο Δήμαρχος, ούτε  ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου και δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσουν αν υπήρχε η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον ορισμό του  Ορκωτού Λογιστή.  Και βέβαια αν δεν υπάρχει η σχετική απόφαση, αυτό συνιστά παρανομία.

Με βάση τα παραπάνω, ζητώ πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο. 

 Επισυναπτόμενα:

http://krinitrikalon.gr/nea/anexartito-dromo-lamvanei-i-eleni-stergioy-mpoti/

http://krinitrikalon.gr/nea/skines-apeiroy-kalloys-sto-dimotiko-symvoylio-farkadonas/

http://krinitrikalon.gr/nea/ektakto-ragdaies-exelixeis-sto-dimo-farkadonas/

http://krinitrikalon.gr/nea/deyteri-anexartitopoiisi-apo-tin-parataxi-merivaki/

https://www.youtube.com/watch?v=5ffDnS0Dz-M

Μετά το χρονικό σημείο: 2 ώρες και 10 λεπτά στο βίντεο είναι η ομολογία του Δημάρχου. 

http://www.trikalaola.gr/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A6%CE%95%CE%A4%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%9F%CE%A7%CE%99-%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9D-%CE%A3%CE%A4%CE%97-%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%91-%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9A%CE%91/

Στον παραπάνω σύνδεσμο  αναγράφονται όσα κατήγγειλα τον Νοέμβριο 2017  με την ένστασή μου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πρόσληψη Γεν Διευθυντή στη ΔΕΥΑΦ. 

Μετά τιμής

Παπαγεωργίου Ανδρέας

Ανεξαρτητοποιηθείς Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΦ

2) ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΕΥΑΦ

Επισημαίνω το γεγονός, ότι για να υπαχθούν οι οφειλές κάποιου καταναλωτή σε καθεστώς διακανονισμού, προϋποτίθεται ότι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν πλήρωσε τις οφειλές στη ΔΕΥΑΦ, άρα είναι μη νόμιμος μέχρι να υπαχθεί στο καθεστώς διακανονισμού.

Δεδομένου ότι ο Δήμαρχος κύριος Μεριβάκης και ο κύριος Αντιδήμαρχος για όσο χρονικό διάστημα δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους (αν πραγματικά δεν πλήρωναν) στη ΔΕΥΑΦ , εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 15 του νόμου 3852/2010, που ισχύει στην περίπτωσή τους, αφού η ύπαρξη οφειλών και ρυθμίσεων αυτών έγινε πριν την ψήφιση του νόμου «Κλεισθένης».

Τονίζω, ότι παρά τις επανειλημμένες μου ερωτήσεις και αιτήσεις στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, της οποίας είμαι μέλος, ουδέποτε μου δόθηκε κατάλογος οφειλετών, κλπ στοιχεία, επικαλούμενος ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, επί έτη, αστεία επιχειρήματα περί προσωπικών δεδομένων!! Ενώ οι δυο τους και ορισμένοι υπάλληλοι της ύδρευσης, είχαν απόλυτη πρόσβαση. Μετά την αποκάλυψη των χρεών και ρυθμισμένων οφειλών των κυρίων Δημάρχου και Αντιδημάρχου κατάλαβα πλέον το γιατί.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω

Ζητώ:

1)Να μου απαντήσετε από πότε ανέκυψαν οι οφειλές των κυρίων Μεριβάκη και Αντιδημάρχου Καραμάνου, πόσο ήταν το χρονικό διάστημα μεταξύ βεβαίωσης των οφειλών και της υπαγωγής σε ρύθμιση, πόσα ήταν τα αρχικά ποσά, πόσα πληρώθηκαν έως τώρα, πότε ήταν η πρώτη δόση, πόσες δόσεις ήταν αρχικά , πόσες δόσεις υπολείπονται και αν στο πρόγραμμα διακανονισμού ήταν συνεπείς.

2)Να μου απαντήσετε:

Αν υπάρχουν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που οφείλουν στη ΔΕΥΑΦ και ποιοί είναι, αν υπάρχουν εργολάβοι που συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΦ , προμηθευτές ΔΕΥΑΦ, εξωτερικοί συνεργάτες ΔΕΥΑΦ και σε υπάλληλοι με οποιοδήποτε είδος σύμβασης στη ΔΕΥΑΦ . Να μου απαντήσετε από πότε ανέκυψαν οι οφειλές των παραπάνω, πόσο ήταν το χρονικό διάστημα μεταξύ βεβαίωσης των οφειλών και της υπαγωγής σε ρύθμιση, πόσα ήταν τα αρχικά ποσά, πόσα πληρώθηκαν έως τώρα, πότε ήταν η πρώτη δόση, πόσες δόσεις ήταν αρχικά , πόσες δόσεις υπολείπονται και αν στο πρόγραμμα διακανονισμού ήταν συνεπείς.

3) Να μου δώσετε κατάλογο οφειλετών 31/8/2014 και 31/8/2018, ώστε να συγκρίνω τις μεταβολές

Υ.Γ. Οι αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται οι κύριου Δήμαρχος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ περί προσωπικών δεδομένων, και ιδιαίτερα για αιρετούς, δεν ισχύουν για Δημοτικούς συμβούλους και για μέλη ΔΣ της ΔΕΥΑΦ. Εξάλλου σε αυτά έχουν πρόσβαση Δήμαρχος και Αντιπρόεδρος και ορισμένοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΦ

Μετά τιμής

Παπαγεωργίου Ανδρέας

Ανεξαρτητοποιηθείς Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΦ

4/9/2018